Schaijk

Mensenbieb in bibliotheek Schaijk: ‘In gesprek met een levend boek’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Op zaterdag 6 oktober houdt bibliotheek Schaijk een Mensenbieb. De Mensenbieb is een bibliotheek... met mensen. Bezoekers mogen één-op-één in gesprek met een ‘levend boek’, iemand met een bijzonder verhaal. Doel is het wegnemen van vooroordelen.

"Deelnemers van de Mensenbieb zijn mensen die je normaal niet zo snel persoonlijk zou spreken", vertelt Angelique Janssen van bibliotheek Schaijk. "Zo doen in Schaijk bijvoorbeeld een transgender, een ex-verslaafde, een vluchteling en een ex-gedetineerde mee. Het zijn mensen met een indrukwekkend verhaal en daardoor de kans lopen anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden. Door met hen in gesprek te gaan, kijk je anders tegen hun situatie aan. De Mensenbieb brengt mensen letterlijk met elkaar in gesprek en draagt daardoor bij aan verbinding en meer wederzijds begrip in onze samenleving."

De opening van de Mensenbieb wordt 6 oktober om 10.45 uur verricht door wethouder Moritz Böhmer en Walter van Geffen. Walter heeft NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en is een van deelnemers aan de Mensenbieb. De gesprekken zijn tussen 11 en 13.30 uur. De leestijd/leentijd per 'boek' is twintig minuten. Deelname is gratis. Voor meer info: https://www.nobb.nl/nobb/home/landerd. Interesse? Aanmelden kan via contactschaijk@nobb.nl of 0486-461788 of loop even binnen bij bibliotheek Schaijk.

De Mensenbieb is een initiatief van Bibliotheek Schaijk, Ons Welzijn, Stichting Maatschappelijk Ondernemen Noord-Brabant, Dorpshuis de Phoenix, Point-O en de Mensenbieb.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties