Schaijk

Meer dan 1,6 miljoen DE-punten voor Voedselbank Oss en omgeving

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Vrijwilligers van de Voedselbank voor Oss en omgeving wisten niet wat ze overkwam bij het tellen van de Douwe Egberts-waardepunten die in de regio waren ingezameld. Stilletjes was de hoop uitgesproken om de grens van één miljoen punten te slechten. Maar het aantal bonnen hield maar niet op. De teller stopte uiteindelijk op ruim 1,6 miljoen: 1.630.440 punten om precies te zijn.

Dat levert de Voedselbank meer dan 3.100 pakken koffie op. Daarmee kan de organisatie heel veel armen in Oss een lange blij maken. Want koffie is een schaars goed bij de Voedselbank. Letterlijk een bakkie troost bij de komende voedselpakketten.
De Voedselbank voor Oss en omgeving dankt alle mensen die de punten hebben ingeleverd en de inzamelpunten voor het beschikbaar stellen van hun ruimte voor het plaatsen van de collectebussen. De keukenlades in de regio Oss zijn nu zo goed als leeg. Met zakken vol werden de DE-waardepunten afgegeven. Soms een pakje van 100 punten tot pakketten van wel 50.000 punten. Die medewerking is voor de Voedselbank van onschatbare waarde. Het laat zien dat er veel mensen zijn die het goede werk ondersteunen.

Voedselpakketten
Nog even wat cijfers op een rijtje. De afgelopen weken zijn er zo'n 180 pakketten uitgedeeld in Oss. Die zijn voor ongeveer 450 personen, waarvan circa 150 kinderen. Achter ieder pakket schuilt een eigen verhaal, de mensen zijn vaak door omstandigheden buiten hun eigen schuld om in de problemen terechtgekomen. Dan is het fijn te weten dat er een helpende hand is om hen er weer bovenop te helpen. De meeste cliënten van de Voedselbank lukt het om met deze tijdelijke noodhulp weer op eigen benen te staan. En dat geeft de vrijwilligers van de Voedselbank een goed gevoel.
De actie heeft de hele maand februari gelopen. Het is een groot succes geworden. De ingezamelde waardepunten hebben een waarde van zo’n 2.700 pakken koffie. Douwe Egberts verhoogt dit aantal nog eens met 15 procent, zodat de Voedselbank Oss en omgeving ruim boven de 3.000 pakken koffie uitkomt.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

Dagboek Diala en Enas