Schaijk

Meer dan honderd vogels op show van Vogelvriend Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - De Vogelvriend hield zaterdag 6 november een eendaagse vogelshow voor de eigen leden. Ruim honderd vogels werden bijeengebracht en gekeurd door drie keurmeesters, die de kampioenen van de dag hebben aangewezen. Vervolgens werden vier jubilarissen in het zonnetje gezet.

Harrie van de Berg, Adriaan Hendriks en Guus Reijs.

Bij de kanaries J. van Summeren kampioen met een Zuid-Hollandse Frisee van 91 punten; bij de parkieten werd A. Broeksteeg kampioen met een Engelse grasparkiet van 92 punten en bij de Tropen werd dat H. van de Berg met een gould amadine van eveneens 92 punten. Ook was hij de winnaar van het bondskruis en de prijs voor de vijf beste EK-vogels. Kampioen Derby werd na loting G. Reijs met een Turquoisine parkiet van 91 punten.

Jubilarissen
Na deze vogelshow werden tijdens een gezellig samenzijn vier leden in de spotlight gezet. Harrie van de Berg en Guus Reijs werden gehuldigd met hun 25-jarig lidmaatschap. Door afwezigheid kreeg Adrie Broeksteeg vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap de speld thuis overhandigd. Tot slot werd Adriaan Hendriks gehuldigd omdat hij al 50 jaar lid is van De Vogelvriend. Door een afvaardiging van de NBvV werd hij extra in het zonnetje gezet voor zijn vele verdiensten bij de NBvV, maar in het bijzonder voor De Vogelvriend. Adriaan heeft eigenlijk altijd wel op de een of manier zijn steentje bijgedragen aan de vereniging. Een bestuurslid van de NBvV deed bij hem de speld van verdienste op. De echtgenotes van de jubilarissen ontvingen een boeket bloemen.

Adrie Broeksteeg.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties