Schaijk

Manders Mode Schaijk viert jubileum: 30 jaar toonaangevend in fashion

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Manders Mode in Schaijk bestaat in 2020 dertig jaar. De toonaangevende fashion store aan de Pastoor van Winkelstraat viert het bereiken van deze bijzondere mijlpaal gedurende de hele maand maart met tal van feestelijke acties en activiteiten. Arena sprak met de enthousiaste eigenaren Tanja Manders en Priscilla van Wolfswinkel over hun liefde voor mode en styling, de veranderingen in retailland en de kracht van de persoonlijke benadering. "Met mode kun je echt laten zien wie je bent."

Het enthousiaste team van Manders Mode.

"De winkel voert nu dertig jaar de naam Manders Mode, maar de historie op deze locatie gaat al meer dan honderd jaar terug", vertelt Tanja. "Mijn opa en oma zijn destijds met de zaak begonnen en daarna hebben mijn ouders het overgenomen. Mijn man Chris (van Zuylen, red.) en ik vertegenwoordigen de derde generatie van de familie. En sinds oktober van het vorig jaar is Priscilla mede-eigenaar."

Uitdagingen
Een periode vol uitdagingen, zo kijkt Tanja Manders terug op de afgelopen drie decennia. "Toen Chris en ik de winkel in de jaren negentig overnamen, had deze echt een klassiek en traditioneel karakter. In die tijd verkochten we werkelijk van alles en nog wat. Van babykleertjes tot sportkleding en van handdoeken tot ondermode."

Na een grootscheepse verbouwing - de winkel sluit in die periode maar liefst vijf weken de deuren - gooien Tanja en Chris in 2005 het roer om. "Een spannende tijd, maar achteraf is het een heel goede zet geweest. We hebben toen een soort van verhippings- en verjongingsslag gemaakt en zijn écht gaan doen waar we goed in zijn: fashion. Mode is vandaag de dag echt lifestyle, je kunt er mee laten zien wie je bent."

Priscilla van Wolfswinkel
Enkele jaren later, in 2008, komt Priscilla van Wolfswinkel het team van Manders versterken. Tanja: "Priscilla is niet alleen een erg goeie style coach, ook ondernemend is zij heel sterk en ambitieus. Chris en ik zijn dan ook heel blij dat Priscilla sinds oktober vorig jaar als mede-eigenaar deze uitdaging met ons wilt voortzetten."

'Meer je best doen'
Met de grote vlucht die online shoppen de laatste jaren heeft genomen, is er veel veranderd in retailland, weet Priscilla. "Het is minder vanzelfsprekend geworden dat mensen naar een fysieke winkel komen. Je moet tegenwoordig véél meer je best doen om klanten te trekken en als winkel echt laten zien wie je bent. Dat doen we bijvoorbeeld door het organiseren van allerlei kleine events, zoals vriendinnenavonden, modeshows en VIP-avonden. Maar ook door echt persoonlijk met klanten bezig te zijn. Zo bellen we klanten soms na of sturen we een appje om te vragen naar hun ervaringen. Dat kost best veel tijd en energie, maar we merken dat het enorm wordt gewaardeerd."

Deze persoonlijke 'touch' is kenmerkend voor Manders Mode, dat zich niet alleen onderscheidt door de trendy en stijlvolle uitstraling van de winkel en het grote aanbod van gerenommeerde merkkleding, maar zeker ook door haar klant- en servicegerichtheid. Tanja: “Wij willen de klanten verwennen. Onze stylisten zijn echte modedieren die op de hoogte zijn van de laatste trends en die nog heel enthousiast klaarstaan voor mensen en precies weten hoe en wat te combineren. Je kunt hier nog winkelen zoals winkelen hoort te zijn.”

Toekomstproof
Hoe ziet de toekomst eruit voor Manders Mode? Priscilla: "We willen het bedrijf nóg nadrukkelijker op de kaart gaan zetten. Wanneer we vooruitstrevend blijven zijn we zeker toekomstproof. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met ons topteam de komende dertig jaar ook weer gaan volmaken."

Elke dag feest in maart
Vanwege het dertigjarig bestaan is het in de maand maart elke dag feest bij Manders Mode. De winkel organiseert tal van leuke acties en activiteiten voor haar klanten, zoals een accessoiresdag (20 maart), de Just Brands-dag met stylingadvies voor heren (28 maart) en de YAYA-dag (29 maart), waarop twee modellen de collectie van dit damesmerk showen. Kijk voor het volledige feestprogramma en alle acties op www.mandersmode.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties