Schaijk

Nader Bekeken door dierenarts Birgit Derix

Maand van de gebitsverzorging

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

Inmiddels zijn de meeste huisdierenliefhebbers er al mee bekend; februari is de maand van de gebitsverzorging voor de gezelschapsdieren. Ook dit jaar wordt er landelijk extra aandacht aan besteed.

Wat mij betreft kan er niet aandacht genoeg gegeven worden aan de gebitten van onze huisdieren. Het is soms zo lastig om als honden- of katteneigenaar in te schatten hoeveel last dieren van hun gebit hebben.

Wanneer een dier vreselijk uit de bek gaat ruiken, wanneer een dier voorzichtiger gaat eten, of geen zin meer heeft in trekspelletjes. Wanneer een poes de vacht niet meer goed bijhoudt, of weigert harde brokjes te eten; tja, dan is het voor de meeste eigenaren wel duidelijk dat er iets aan de hand is. Vaak laten dieren echter veel minder duidelijk merken hoeveel pijn ze hebben. Het komt dan ook regelmatig voor dat we een ouder hondje op de onderzoekstafel hebben staan, waarvan de eigenaar zielsveel houdt. Een hondje met keurig verzorgde vacht, prachtige tuigje aan, waarbij je dan schrikt als je de tanden gaat inspecteren, zeker achterin het bekje. Soms zijn er, ongemerkt voor de baas, al tanden verdwenen, compleet eruit gerot.

We moeten onszelf niet voor de gek houden, dat zo’n dier daar geen last van heeft. Ze hebben er net zoveel pijn aan, als dat wij mensen zouden hebben.

Tandenpoetsen
Het is zo belangrijk, zeker voor de kleine hondenrassen, om de tanden te poetsen. Begin ermee als ze nog jong zijn, spelenderwijs. Je hebt daar het hele hondenleven plezier van. Het hoeft lang niet zo intensief als bij ons, maar het is wel belangrijk dat je het hele gebitje langsloopt.

Daarom wil ik iedereen oproepen om, deze maand, langs te komen bij de dierenarts en gratis het gebit te laten nakijken. U krijgt een professioneel advies over het gebit. Zonodig instructie over hoe te (leren) poetsen. Mocht het nodig zijn, dan kunt u gedurende de maand februari, met korting, het gebit laten behandelen.

Bij dierenkliniek Schaijk bent u op woensdag, donderdag en vrijdag in februari tussen 13 en 14 uur welkom voor een gratis controle. Een afspraak maken is niet nodig en de tandenborstel mag u mee naar huis nemen!

Voor meer informatie kunt u terecht op www.dierenkliniekschaijk.nl

Birgit Derix
Dierenkliniek Schaijk
Hofse Hoeve 1
0486-463636

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties