Schaijk

Een eigen plek midden in de natuur

Maak kennis met natuurbegraven

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Kennismaken met natuurbegraven? Op zaterdag 23 juni staat tussen 10.30 en 17 uur de koffie klaar op de natuurbegraafplaatsen Maashorst in Schaijk en Schoorsveld in Heeze. Wandel mee of bezoek om 11, 13, 14.30 of 16 uur een lezing.

"Bij die mooie oude eik, aan de bosrand, of in het open veld. Stel je voor: een eigen plek midden in de natuur die voor altijd van jou is. Zorgvuldig en notarieel geregistreerd. Kies je voor natuurbegraven, dan blijft jouw plek voor eeuwig natuur. Zo draag je duurzaam bij aan het behoud en versterken van flora en fauna zodat ook toekomstige generaties van de natuur kunnen genieten. Bovendien staan nabestaanden later niet voor het dilemma van het verlengen van grafrechten."

Nederland groener en mooier maken. Dat is een ambitie van Natuurbegraven Nederland. "Wij beheren en ontwikkelen natuur(begraafplaatsen). Gewone natuurgebieden die tijdelijk een bijzondere functie hebben. Bij het beheer en (op sommige locaties ook) het ontwikkelen van natuurgebieden werken we samen met partners als Natuurmonumenten. Wij geloven in de troostende en helende kracht van de natuur en in keuzevrijheid. Op onze natuurbegraafplaatsen krijg je daarom veel ruimte om een uitvaart en afscheidsceremonie op een persoonlijke manier in te vullen. Uiteraard wel met duurzaam respect voor de natuur. In de natuur kun je kiezen voor een gedenkteken. Een houten boomschijf die vanzelf door de omgeving wordt opgenomen. De natuur zorgt voor het graf. De cirkel van het leven."

De natuurbegraafplaatsen zijn gelegen in vrij toegankelijke natuurgebieden. "Voel je vrij om er een prachtige wandeling te maken, van de natuur te genieten of spontaan bij ons binnen te lopen."
Wil je meer weten en vrijblijvend kennismaken met natuurbegraven? Op zaterdag 23 juni staat tussen 10.30 en 17 uur de koffie klaar op de natuurbegraafplaatsen Maashorst in Schaijk en Schoorsveld in Heeze. Wandel mee of bezoek om 11, 13, 14.30 of 16 uur een lezing.

Natuurbegraafplaats Maashorst is gelegen aan de Franse Baan 2 in Schaijk. Meer info: 0486-745006, contact@maashorst.nl of www.maashorst.nl. Natuurbegraafplaats Maashorst en natuurbegraafplaats Schoorsveld zijn onderdeel van Natuurbegraven Nederland.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties