Schaijk

Tanden bleken, begeleiding bij snurkproblemen en lichte slaapapneu, longconditiemetingen en oplossingen voor slechte adem

Lunenborg Clinics opent de deuren in Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Aan de Schutsboomstraat 42 in Schaijk opende zaterdag 25 augustus Lunenborg Clinics de deuren. Een luxe kliniek onder leiding van professioneel tandcosmeticus Gert Lunenborg met een breed scala aan behandelingen. Zo kun je er terecht voor het professioneel laten bleken van je tanden, maar ook wanneer je kampt met snurkproblemen en lichte slaapapneu ben je er aan het juiste adres. Verder houdt de kliniek zich bezig met longconditiemetingen (met behulp van de Spiromagic) en biedt Lunenborg oplossingen voor mensen met slechte adem (halithose).

Gert Lunenborg en Renate Wolbertus.

Wittere tanden is iets wat veel mensen willen, want na de ogen is de glimlach vaak het eerste waar men naar kijkt. In het verleden lieten mensen door twijfels of schaamte zich vaak weerhouden om iets aan de verkleuring van hun tanden te doen, maar de laatste jaren is tanden bleken sterk in opkomst. "Het bleken van je tanden staat straks gelijk aan een bezoekje aan de schoonheidsspecialist of kapper. In Amerika is dat nu al het geval", weet tandcosmeticus Gert Lunenborg, die samen met Renate Wolbertus de behandelingen uitvoert in de nieuwe Schaijkse kliniek.

Gele tanden geven in principe geen klachten, maar zien de meeste mensen wel als ontsierend. "De kleur van je tanden is grotendeels genetisch bepaald, iedereen heeft zijn natuureigen kleur", leg Gert uit. "Maar ook externe factoren hebben grote invloed op de verkleuring van onze tanden. In de loop van de jaren nemen je tanden en kiezen kleurstoffen op. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel verkleurende producten, zoals sigaretten, koffie, thee, rode wijn etcetera je nuttigt. Dit worden externe verkleuringen genoemd. Hierdoor zullen met het ouder worden de tanden donkerder worden. Tanden bleken biedt dan uitkomst."

4 tot 12 tinten lichter
Bleken wordt nu al vele jaren succesvol toegepast bij verkleurde tanden en kiezen. "Je tanden bestaan uit tandbeen en daaroverheen een glazuurlaag. In onze behandelingen doen wij niets aan het tandbeen en de eigenschappen van je tanden", benadrukt Gert. "We pakken uitsluitend de toplaag van het glazuur aan, daar bleken we de aanslag van af."
Bij het tanden bleken lig je in een comfortabele massagestoel. Je krijg een mondspreider in waarna de speciale bleekgel op de tanden wordt aangebracht. Deze gel wordt gedurende 15 minuten gedroogd door een speciale ledlamp, terwijl er ook zuurstof over je tanden wordt geblazen. Na 15 minuten wordt er weer nieuwe gel op de tanden aangebracht. "Na een behandeling van twee keer 15 minuten zijn je tanden gegarandeerd vier tinten lichter. Na vier keer 15 minuten acht tinten en na zes keer 15 minuten zelfs twaalf tinten lichter." De behandeling doet geen pijn. "Het is honderd procent veilig en je ondervindt geen schadelijke gevolgen. Na afloop vindt er een nieuwe kleurbepaling van de tanden plaats met het oog op een eventueel volgend bezoek. Na de behandeling krijg je een goodiebag mee met onder meer tandpasta, een zachte borstel en een boekje met adviezen. Het resultaat blijft twee jaar zichtbaar, afhankelijk van hoe je met je tanden omgaat. Sommige mensen kiezen ervoor om het vaker bij te houden."
Tanden bleken kan bij Lunenborg Clinics al vanaf 189 euro. Gert: "Dan heb je al een prachtig mooi gebit. Mensen gaan hier altijd met een blij gezicht naar buiten. Daar doen we het ook voor!"

Slechte adem
Bijna iedereen heeft wel eens last van een slechte adem of vieze smaak. 's Morgens bij het opstaan of na het eten van knoflook, uien en kruiden. Ook roken of alcoholgebruik zijn van invloed op de uitgeademde lucht. Door je tanden te poetsen is de slechte adem meestal snel verholpen. Ongeveer één op de vier volwassenen heeft echter vaker een onaangename geur in de adem. Dit wordt halitose genoemd. Omdat de mond behalve voor eten ook gebruikt wordt om te praten, lachen en bijvoorbeeld zoenen, kan halitose een vervelende belemmering vormen in het sociale verkeer.
"Slechte adem wordt veelal veroorzaakt door de opbouw van bacteriën achter op de tong. Dit ligt niet aan slecht tandenpoetsen. Wij kunnen hier op een eenvoudige manier wat aan doen", vertelt Gert Lunenborg. "Wij geven mensen advies en hebben producten om van de slechte adem af te komen, zoals speciale tongschrapers en een speciaal mondspoelmiddel."

Snurkproblemen en lichte slaapapneu
Een op de vier mensen in Nederland snurkt of lijdt aan slaapapneu (het veelvuldig stokken van de ademhaling tijdens het slapen, red.). Dit kan het slaappatroon beïnvloeden en een negatieve impact hebben op je sociale leven, zoals relatieproblemen, vermoeidheid en verminderde waakzaamheid. Lunenborg Clinics adviseert en begeleidt mensen met snurkproblemen en lichte slaapapneu. "Dit doen wij met het product Nastent in samenwerking met Mudita Medical BV. Nastent is een buisvormige medische katheter die snurken en lichte slaapapneu tegen gaat. Het ziet eruit als een klein slangetje en wordt door de gebruiker zelf in één neusgat ingebracht. De katheter reikt tot aan het zachte gehemelte (naast de huig) en belet dat de luchtwegen afgesloten raken. Het voorkomt hierdoor gesnurk en lichte slaapapneu", zegt Gert Lunenborg, die Nastent zelf ook gebruikt. "Het werkt fantastisch. Ik was altijd moe 's morgens, dat is nu helemaal weg. Én ik snurk niet meer. Nastent is vele malen gebruiksvriendelijker dan de CPAP, waarbij je tijdens de slaap een groot masker op hebt waar via een apparaat lucht wordt ingeblazen. Het voordeel van Nastent ten opzichte van andere producten is dat het na een periode van gewenning geen ongemak tijdens de slaap veroorzaakt en vrijwel onzichtbaar is." Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak en laat je adviseren bij Lunenborg Clinics.

Spiromagic
In samenwerking met Mudita Medical adviseert Lunenborg mensen ook bij het gebruik van de zogeheten Spiromagic. "Een smartphone based spirometer waarmee mensen met astma of COPD, maar ook wat fanatiekere sporters op eenvoudige wijze de status van hun longen en conditie kunnen meten. Je meet niet alleen je longinhoud, maar ook de kracht van je longen", legt Gert uit. "Het apparaatje heeft meerdere prijzen gewonnen en werkt zeer accuraat. Het past in de trend waarbij er steeds meer medische gadgets op de markt komen."

Lunenborg Clinics is gevestigd aan de Schutsboomstraat 42 in Schaijk. Meer informatie: www.lunenborgclinics.nl, info@lunenborgclinics.nl of 06-83837317.

De laatste jaren is tanden bleken sterk in opkomst.

De sfeervolle ontvangstruimte van Lunenborg Clinics.

"Na een behandeling van twee keer 15 minuten zijn je tanden gegarandeerd vier tinten lichter."

Nastent.

Spiromagic.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties