Schaijk

Loop mee met de Docus de Das Lampionoptocht

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Platform Toerisme Landerd houdt zaterdag 21 december haar jaarlijkse Docus de Das Lampionoptocht. Tussen 18 en 18.30 uur zijn lampionnen verkrijgbaar bij 't Hart (gelegen achter De Boshut) van Charme Camping Hartje Groen aan de Udensedreef in Schaijk. Er is kerstmuziek, sfeervolle verlichting, een meet en greet met Docus en je kunt zelf een kerstbal versieren. De kerstbal mag je daarna in de kerstboom van Docus hangen.

Om 18.30 uur start de lampionoptocht. Speciaal voor de lampionoptocht is het Docus de Das Avonturenpad versierd met honderden kaarsjes. Samen met Docus lopen de deelnemers over dit verlichte pad. Na afloop van de tocht is er warme chocomel met een kerstkransje voor iedereen en kun je met Docus en je lampion op de foto. Daarna gaat Docus slapen in zijn huisje.

Je mag zelf een lampion knutselen. Je kunt hiervoor het Docus-sjabloon uit het Docus de Das Doeboek gebruiken. Vind je het gezellig om samen te knutselen? Zaterdagmorgen 21 december kun je tussen 10 en 12.30 uur een lampion versieren bij de bibliotheken in Schaijk en Zeeland. Je moet je hiervoor wel aanmelden bij de betreffende bieb (contactschaijk@nobb.nl / 0486-461788 of contactzeeland@nobb.nl / 0486-451244), zodat zij kunnen zorgen voor voldoende lampionnen. Misschien komt Docus ook nog wel even kijken tijdens de knutselochtend.

Deelname aan de lampionoptocht is gratis. Het Docus de Das Avonturenpad is geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties