Schaijk

Lezing over Rineke Dijkstra in bibliotheek Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - In de bibliotheek van Schaijk is er op woensdag 11 april van 20 tot 22 uur een lezing over Rineke Dijkstra. Deze lezing wordt verzorgd door kunsthistorica Marie Christine Walraven naar aanleiding van de grote overzichtstentoonstelling van haar werk in museum De Pont in Tilburg.

Rineke Dijkstra brak internationaal door met indrukwekkende portretreeksen. Het bekendst is de magistrale serie Strandportretten. Met haar werk onderzoekt zij de grenzen van het portretgenre. In de fotoseries die Dijkstra rond het midden van de jaren negentig startte, richtte zij zich op de weergave van verhevigde emotionaliteit. Zij fotografeerde pas bevallen vrouwen met hun baby tegen zich aan gedrukt: ontluisterende en aangrijpende beelden van moederliefde die elke zoetsappige associatie met moederschap ver achter zich laten. De door haar gefotografeerde mensen dragen vaak een naam maar staan evenzeer model voor een groep, en ontstijgen het strikt individuele.

Entree bedraagt 7 euro (in voorverkoop voor bibliotheekleden 5 euro). Kaarten zijn verkrijgbaar in alle Noord-Oost Brabantse bibliotheken en via www.bibliotheekschaijk.nl of www.nobb.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties