Schaijk

Oude tijden herleven met Stones-tribute op 12 oktober

Legendarisch Beatpaleis Schaijk terug van weggeweest

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Fleetwood Mac, Shocking Blue, Golden Earring en Gary Glitter. Deze wereldberoemde artiesten hebben één ding gemeen: ze traden allemaal op in het legendarische Beatpaleis in Schaijk. Aan de Pastoor van Winkelstraat 33, waar tegenwoordig partycentrum De Raaf is gevestigd, was het in de jaren zestig en zeventig een komen en gaan van nationale en internationale topmuzikanten. Van heinde en verre wisten muziekliefhebbers de Schaijkse rocktempel van Cor Albers te vinden. Op zaterdag 12 oktober wordt het befaamde Beatpaleis in ere hersteld met een swingende Rolling Stones-avond met muziek van tributeband Urban Jungle en ‘Vinyl-DJ’ Peter.

Het Beatpaleis van Cor Albers begon in 1962. Gedurende de jaren zestig en zeventig traden er talloze bekende artiesten op. “Het waren gouden jaren. Iedereen ging in die tijd naar het Beatpaleis”, herinnert boeker Leo Lukassen van Lukassen Produkties zich nog goed. Lukassen haalde in die periode een groot aantal beroemde acts naar Schaijk. “Fleetwood Mac, Golden Earring, Shocking Blue, Gary Glitter, Sandy Coast, The Motions, The Bintangs… te veel om allemaal op te noemen. Met 800 tot 1000 man zat het iedere keer bomvol. Buiten stonden dan honderden brommers van mensen die zelfs uit Nijmegen kwamen.”

Theo, Sissy en Theo
Dankzij Theo en Sissy de Goeij van partycentrum De Raaf en oud-horecaman Theo Zwaans (Rockefeller, 3 Heere, red.) wordt het legendarische Beatpaleis in Schaijk binnenkort nieuw leven ingeblazen. “Ik ben een echte Stones-fan en kom regelmatig op van die Woodstock-achtige festivals. Mij leek het mooi om in Schaijk een keer een Stones-avond te organiseren”, vertelt Zwaans, die vervolgens contact zocht met Theo en Sissy. “Waarom gaan we niet terug naar de tijd van het Beatpaleis, zeiden wij toen. Dat moet echt iets geweldigs zijn geweest, want een groepje mannen dat hier al 45 jaar lang iedere zaterdagmiddag komt, heeft het er nu nóg regelmatig over.”

Urban Jungle
Tijdens de eerste editie van het Beatpaleis ‘nieuwe stijl’ beklimt de vermaarde Rolling Stones-coverband Urban Jungle het podium. De formatie, vernoemd naar de Europese tournee van The Stones in 1990, brengt een dwarsdoorsnede uit het repertoire van de Britse groep ten gehore. Van Paint It Black (1966) via Brown Sugar (1971) naar Start Me Up (1981) en Don’t Stop (2002). Urban Jungle bestaat uit ervaren muzikanten die onder meer bekend zijn geworden in bands als Jeanne d'Arc & The Flames, Upsurge, Hot Eskimo, Brandhout, Spirit en The Four Willies. De tributeband staat garant voor een avondje rocken op de riffs van Keith, de oerkreten van Mick en ‘last but not least’ de klappen van Charlie.

Tickets
“We willen iedere drie maanden het Beatpaleis gaan organiseren in De Raaf, met steeds wisselende coverbands”, geven Theo en Sissy de Goeij aan. “We hopen daarbij niet alleen op mensen uit Schaijk, maar op publiek uit de hele regio.” Tickets voor het Beatpaleis op 12 oktober (zaal open om 20 uur, aanvang 21 uur) zijn in de voorverkoop voor 9 euro verkrijgbaar bij De Raaf of online te bestellen via de Facebookpagina van Beatpaleis. Aan de deur kosten de kaarten 12,50.

Tributeband Urban Jungle.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties