Schaijk

Letsleds uit Schaijk staat klaar voor particulieren en ondernemers

LED-verlichting: duurzaam voor milieu en portemonnee

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - De snelste besparing in huis en op de zaak kun je realiseren door alle conventionele verlichting te vervangen met LED-lampen. De besparing kan oplopen tot negentig procent per lamp. Dan heb je de investering er zo uit. Bedenk daarbij dat de levensduur van een LED-lamp vijf keer hoger is dan die van een traditionele gloeilamp en tel uit je winst. Stef en Jens van den Wijngaard van Letsleds uit Schaijk kunnen je alles vertellen over deze duurzame vorm van verlichting.

De ontwikkeling van LED-lampen heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan. “Veel gedachtes die over deze duurzame vorm van verlichting bestaan, zijn volledig achterhaald”, meldt Stef. “De techniek gaat heel snel. De nieuwste generatie LED-lampen kan eigenlijk alles wat conventionele lampen ook kunnen. En nog veel meer. De voorsprong wordt steeds verder uitgebreid. Er is heel veel mogelijk.”

Dimbare warmte
LED-verlichting is prima te gebruiken in zo goed als alle situaties, thuis en op het werk. “Dat LED-lampen koud licht geven is echt een fabeltje”, stelt Stef. “ Een sfeervolle gloeilampkleur is steeds gebruikelijker. Tegenwoordig kan een LED-lamp zelfs van kleur veranderen. Onze dimbare LED-spots kun je bijvoorbeeld helemaal naar eigen voorkeur aanpassen. Je gaat traploos van halogeen via gloeilamplicht naar kaarslicht. Dat geeft warme kleuren. Het zorgt voor sfeer en gezelligheid."

Levensduur
Om het installeren van LED-lampen eenvoudig te maken, hebben ze dezelfde soorten fittingen als conventionele lampen. “Sommige mensen vrezen dat ze het hele huis moeten verbouwen”, weet Jens. “Niets is minder waar. Tachtig tot negentig procent is zo te vervangen. Oude lamp eruit, LED-lamp met dezelfde fitting erin en klaar. De lichtopbrengst is hetzelfde. Je besparing begint direct. Daarnaast is er veel minder onderhoud nodig. Dat scheelt weer werk. Een gloeilamp heeft ongeveer vierduizend branduren, een halogeenlamp haalt zesduizend branduren. De LED-lampen van nu halen dertigduizend branduren. Er zijn er zelfs die al tachtigduizend halen. Nog los van andere besparingen is de levensduur dus al vele malen groter.”

Rendement
Lampen van Letsleds heb je zo terugverdiend. “Dat kun je zelf berekenen”, legt Jens uit. “Stel je vervangt in je woonkamer een lamp van zestig watt met een LED-lamp van zes watt. Dat is een besparing van negentig procent. Dergelijke percentages haal je niet met isolatie en zonnepanelen. Vervolgens neem je de aanschafwaarde van je LED-lamp. Die ligt vaak wel iets hoger dan die van conventionele lampen. Van die kosten haal je de energiebesparing af. Dat verdien je meestal in iets meer dan een jaar terug. Als je dan bedenkt dat een LED-lamp een levensduur heeft van ongeveer tien jaar, heb je toch een aardig rendement.”

Webshop
De webshop op www.letsleds.nl is voornamelijk gericht op particulieren. “We hebben lampen voor in de woonkamer en keuken tot waterdichte inbouwspots voor natte ruimtes zoals de badkamer”, vertelt Stef. “Naast LED-lampen en dimbare LED-spots kun je bij ons ook terecht voor tuinverlichting en bouwlampen.”
Waar het gaat om de presentatie van de diverse soorten LED-lampen in de webshop gaan Stef en Jens nét een stapje verder dan gebruikelijk is. "Van ieder lampje dat we in onze collectie hebben, maken we zelf een 360 graden-foto, waardoor in de webshop tot in het kleinste detail zichtbaar is hoe het lampje eruit ziet.” Bekijk het ruime assortiment online of doe de besparingsscan op de website om je persoonlijke besparing te berekenen.

Zakelijke markt
Letsleds is actief door heel Nederland en Vlaanderen. Daarbij levert het bedrijf niet alleen aan particulieren, maar voorziet het ook de zakelijke markt van advies en LED-lampen. Stef: “Zo hebben we in Amsterdam onder meer een scheepsterminal ingericht met LED-verlichting, verlichten we volledige kerken met LED-lampen en hebben we de verlichting verzorgd van het Chassé Theater in Breda, maar we hebben ook complete bedrijfshallen en vakantiehuisjes gedaan. Alles vraagt om een eigen oplossing."
De zakelijke oplossingen bekijkt Letsleds per project. “Het is écht maatwerk”, vervolgt Stef. “We bekijken het per keer. Het is voor ondernemers zeer de moeite waard om de overstap naar LED-lampen te maken. Neem bijvoorbeeld een fabriekshal. Wij kennen bedrijven waar er elke twee à drie maanden een hoogwerker aan te pas moet komen om de kapotte TL-balken te vervangen. Dat is niet efficiënt, zeker niet als je in de ruimte ook nog spullen aan de kant moet zetten. LED-lampen hebben veel minder onderhoud nodig, branden langer en zijn zuiniger. Het is dus een duurzame investering die zich op termijn dubbel en dwars terugbetaalt.”

Letsleds is gelegen aan de Hoogschaijksestraat 37b in Schaijk. Meer informatie: bel 0486-750438, mail naar info@letsleds.nl of bezoek de webshop op www.letsleds.nl. Stef en Jens van den Wijngaard staan je graag te woord om je verder te helpen bij het maken van deze duurzame investering die niet alleen goed voor het milieu is, maar ook voor je eigen portemonnee.


 

Besparingscalculator
Op de website van Letsleds kun je de LED besparingscalculator invullen om uit te rekenen hoeveel jij kunt besparen. Het is een eenvoudige tool waarmee de kosten en het gebruik van verlichting inzichtelijk worden gemaakt. Op het moment dat je de aanschafkosten hebt terugverdiend, begin je te verdienen ten opzichte van voorheen. Het is een duurzame investering die een kostenreductie oplevert. Surf dus snel naar www.letsleds.nl om jouw rendement te berekenen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties