Schaijk

Le Jeteur zet volgende stap in realisatie nieuwe accommodatie

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Toen door dameskorfbalvereniging EMOS en voetbalvereniging DAW in Schaijk het besluit was genomen om samen als één vereniging verder te gaan, was jeu de boulesvereniging Le Jeteur er als de kippen bij om het gemeentebestuur erop te wijzen dat de locatie die EMOS zou achterlaten, voor hen perfect zou zijn. Het college van Landerd besloot in 2018 medewerking te verlenen aan Le Jeteur en de vereniging kreeg de beschikking over deze oude sportaccommodatie. Onlangs ondertekenden de club en de gemeente overeenkomsten om verder te kunnen.

Samen met de gemeente overlegde de vereniging hoe de accommodatie eruit moest komen te zien en waar de nieuw te bouwen accommodatie zou moeten komen. Le Jeteur voerde het nodige overleg met de architect en met de omwonenden. Ook heeft de vereniging een vergunningaanvraag ingediend voor de bouw.

Reeds gestart
Het bouwteam van Le Jeteur heeft met een kleine verbouwing de kantine van EMOS geschikt gemaakt voor alle tachtig leden. Ook zijn ze gestart met de aanleg van achttien nieuwe buitenbanen met ledverlichting. Aan de uitstraling van het terrein hebben ze al veel gedaan. Er zijn leihaagbeukbomen geplant en een beukenhaag. Verder zijn er rond de banen verhardingen aangebracht en is de ruimte rondom de banen voorzien van zitbankjes. Alles wat tot nu toe is gerealiseerd ziet er mooi uit en heeft een hoge kwaliteit.
De vereniging heeft hard gewerkt aan het verkrijgen van sponsoren. De bomen hebben ze met een actie kunnen aanschaffen en ondertussen worden er obligaties uitgegeven zodat de vereniging niet naar de bank hoeft om hun dromen te realiseren. Met trots maakte het bouwteam onlangs al bekend dat er in drie weken tijd al 64.000 euro was binnen gehaald met de verkoop van obligaties.

Overeenkomst getekend
Le Jeteur staat nu klaar om te starten met de nieuwbouwaccommodatie met overdekte jeu de boules-banen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 11 juli werd hierop geproost samen met wethouder Moritz Böhmer. Ook ondertekende de jeu-de-boulesvereniging met de wethouder de overeenkomsten voor de toegekende stimuleringssubsidie en het recht van opstal. Böhmer gaf aan erg trots te zijn op wat de vereniging voor elkaar heeft gekregen en wenst ze succes met de voorbereidingen voor de bouw.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties