Schaijk

Zondag 15 april met een gids van IVN Oss de natuur in

Lange-afstandswandeling door bos en hei op De Maashorst

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

MAASHORST - IVN Oss houdt zondag 15 april een natuurwandeling door bos en hei van De Maashorst. Onder begeleiding van een natuurgids wordt er een tocht van circa vijftien kilometer afgelegd. De wandeling begint om 10 uur en vertrekt vanaf de parkeerplaats tegenover Boshut/camping Hartje Groen aan de Udensedreef in Schaijk.

Vooraf aanmelden is niet nodig. De gids verwacht circa vijf uur onderweg te zijn. Deze wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers, omdat ook dwars door bospercelen en heideterreinen gewandeld wordt. Trek stevige wandelschoenen aan en neem wat te eten en drinken mee.

Natuurgebied
Natuurgebied De Maashorst is een uitgestrekt en zeer gevarieerd natuurgebied. Uitstekend geschikt om er een lange wandeling over te maken. Normaal variëren de wandelingen van IVN Oss van vier tot zeven kilometer, maar nu dus wat meer met vijftien kilometer. Tijdens de wandeling loop je door bossen, zowel naald- als gemengde bossen, graslanden en heide, kom je langs een enkele beek, meerdere vennen en loop je over zandpaden of soms over een zogenaamd ‘koe-paadje’. De gidsen vertellen onderweg over het gebied en de dieren en planten die ze aantreffen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties