Schaijk

Initiatief van Toekomst van Schaijk

Landerdse zorgverleners hebben aandacht voor stille armoede

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Op initiatief van Toekomst van Schaijk kwamen donderdag 21 februari ruim twintig Landerdse zorgpartijen bij elkaar in De Potter om te spreken over stille armoede. Zij kregen een presentatie over het minimabeleid van de gemeente Landerd en uitleg over zaken waar ze op kunnen letten om zoiets te signaleren. Dit sluit aan bij de wens van wethouder Moritz Böhmer om verborgen armoede op te sporen.

Uit landelijke cijfers en trends blijkt dat slechts een fractie van de mensen uit Landerd in een achterstandspositie beroep doet het Participatiefonds om hen (financieel) te ondersteunen. Soms is dat een bewuste keuze, maar vaak ook omdat ze niet weten dat dergelijke regelingen bestaan. Door professionals en vrijwilligers in de zorg te informeren, is de kans groter dat zij signalen oppikken wanneer iemand het niet breed heeft. Het streven van de wethouder is om het Participatiefonds en vergelijkbare regelingen beter onder de aandacht te brengen.
Na afloop van de presentatie zijn de zorgverleners met elkaar in gesprek gegaan. Zij bespraken het minimabeleid, de resultaten van een enquête en de signalenkaart. Hieruit zijn actiepunten naar voren gekomen waar op korte termijn aan gewerkt gaat worden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties