Schaijk

Egbert Wingens, Teun van Sambeek en Marije van Ettekoven

Landerds team in Morocco Desert Challenge: 'Slijtageslag voor mens en machine'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAROKKO/LANDERD - De Morocco Desert Challenge noemt zichzelf een Extreme Rally Raid. Ook dit jaar doet de rally zijn naam eer aan, want het is een waar slagveld onder de deelnemers. "Mens en machine hebben het zwaar te verduren in de woestijn van Marokko", zo laten de leden van het Landerdse Dutch Desert Wings-rallyteam weten.

De truck van DDW in actie.

"Dat het een ware beproeving zou worden, dat was al bekend", vertellen Egbert Wingens en Marije van Ettekoven uit Schaijk en Zeelander Teun van Sambeek vanuit Marokko. "Zeker met de nieuwe truck een ware vuurdoop. Het harde werken van de afgelopen maanden komt hier allemaal samen in de woestijn van Marokko."

De DDW-truck krijgt het meteen zwaar voor zijn kiezen in de rally en dat is ook goed te merken voor de heren monteurs. "De neus van de truck blijkt veel meer te werken dan vooraf voorzien, waardoor een steun het niet volhoudt. Deze is dan ook al twee keer afgebroken en gerepareerd. Omdat de steun vlak naast de koelfan van de radiateur zit, hebben we inmiddels ook twee fans verbruikt. Gelukkig is de MDC een rally waar de eindstreep halen belangrijker is dan de competitie, dus onderdelen kunnen vaak geleend worden bij de 'buren'. Dit gebeurt dan ook veelvuldig. Ook andere teams komen bij ons langs om onderdelen te vragen, of een stukje te lassen."

'Het ging zo lekker'
Tijdens de eerste dagen in Agadir konden op een relaxte manier de laatste klussen worden afgewerkt. "De sfeer was goed in het bivak, en het is natuurlijk een groot weerzien met oude bekenden", vertellen Egbert, Teun en Marije. "Grote namen als Ales Loprais, Peter Versluis, Aart Schoones en Martin van de Brink zijn enkele van de concurrenten, dus het was al bekend dat het een competitieve rally zou gaan worden."

De eerste proef, een korte ronde van 77 km verliep soepel met een 13e plek als resultaat, helemaal niet gek gezien de concurrentie en het feit dat de truck voor het eerst écht aan de tand gevoeld werd. Dag twee, met een mooie start op Plage Blanche, strandde echter al na 5 kilometer, met een losgeschoten turboslang. Deze kon snel gerepareerd worden, en de stage werd volbracht. Wel met een gebroken steun tot gevolg. De mannen hebben de hele nacht doorgewerkt om de truck weer aan de start te krijgen.
Dag drie startte verschrikkelijk goed, met snelle duinen en een paar mooie 'wets'. "De truck is snel, heeft een goede balans en kan veel meer gas geven dan met de oude opstelling", geeft Egbert aan. Helaas ging het na 55 km mis, en was de steun wederom afgebroken en tegen de fan aangeslagen. De stage werd via de weg afgemaakt, en de mannen konden weer aan de slag.

Op dag 4 gaat tot nu toe alles naar wens. "Er is beweging op de live tracking en de tijden worden steeds doorgegeven. Het ziet er naar uit dat we dus een mooie noodoplossing hebben gevonden voor de resterende dagen. Maar we juichen nog niet te vroeg, want het is en blijft de Morocco Desert Challenge..."

Egbert Wingens.

Teun van Sambeek.

Marije van Ettekoven.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties