Schaijk

Jan Poels van CDA Landerd

'Landerd zit in een cruciale fase'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zijn het vaak de lijsttrekkers die vaak in beeld zijn om het gedachtegoed van hun partij uit te dragen. Zij worden gesteund door de overige kandidaten. Sommigen zijn al ervaren raadsleden, anderen zijn voor het eerst verkiesbaar. Wie zijn deze nieuwkomers op de lijst?

Naam: Jan Poels
Leeftijd: 53
Woonplaats: Schaijk
Politieke partij: CDA Landerd
Plaats op kieslijst: 4
Burgerlijke staat: Gehuwd
Beroep: Varkenshouder en postcommandant brandweer Schaijk
Hobby’s: Skiën en concerten bezoeken
Favoriete landelijke politicus: Hugo de Jonge (CDA)

1. Eerdere politieke ervaring?
Zo goed als geen ervaring. Ik volg de politiek wel, maar dan op afstandje. Er worden namelijk veel beslissingen genomen die gevolgen hebben voor een agrarisch bedrijf.

2. Hoe kijk je aan tegen de Landerdse politiek in de afgelopen 4 jaar?
Daar kan wel iets in verbeterd worden. In mijn ogen moet er meer samengewerkt worden in plaats van altijd maar tegenover elkaar te staan.

3. Politieke interessegebieden?
Vanuit mijn werk natuurlijk agrifood, ons voedsel komt van boeren. Dat spreekt mij als varkenshouder natuurlijk heel erg aan. Verder Ruimtelijke Ordening en Veiligheid. In dat laatste onderwerp zitten grote raakvlakken vanuit mijn rol bij de brandweer. Daar ben ik al een lange tijd bij betrokken, vorig jaar vierde ik mijn twintigjarige jubileum.

4. Drijfveer om raadslid te worden?
Er wordt heel veel over de agrarische sector gesproken, maar nog te weinig mét de agrariërs. Ik hoop daar verandering in te brengen. Daarnaast neemt een gemeenteraad veel belangrijke besluiten die van grote invloed zijn op de eigen omgeving. Daar wil ik graag aan bijdragen.

5. Waarom kandidaat voor CDA Landerd?
Er was even sprake van dat het CDA niet mee zou doen aan de verkiezingen in Landerd vanwege te weinig kandidaten. Dat zou jammer zijn geweest. Het CDA is een solide partij die voor alle drie de kernen opkomt. Zaken die in Schaijk spelen, zijn vaak ook van belang in Reek en Zeeland. Dat ligt allemaal in het verlengde van elkaar.

6. Wat wil je over 4 jaar voor Landerd bereikt hebben?
In Landerd is het goed leven, wonen, recreëren en ondernemen. Mijn angst is dat door de toenemende wet- en regelgeving al die sectoren steeds meer tegenover elkaar komen te staan. Dat zou heel jammer zijn en met mijn inzet hoop ik het te voorkomen.

7. Motto/lijfspreuk?
Landerd zit in een cruciale fase, de richting die we kiezen is heel belangrijk. Daarom CDA, juist nu.

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties