Schaijk

Regio Schaijk/Grave is nog ondervertegenwoordigd

Land van Cuijk Maasduinen On Stage zoekt beroepsbeoefenaars

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LAND VAN CUIJK - Dit schooljaar gaat een nieuwe groep van zo'n 800 vmbo-leerlingen van het Merletcollege, Metameer en Elzendaalcollege aan de slag met de vierde editie van het beroepsoriëntatieproject Land van Cuijk Maasduinen On Stage. Daar is het lokale bedrijfsleven hard bij nodig, want tijdens het afsluitende beroepenfeest op 15 maart gaan de leerlingen in gesprek met beroepsbeoefenaars uit allerlei branches. Op dit moment is de omgeving van Schaijk/Grave nog ondervertegenwoordigd. Extra aanmeldingen zijn van harte welkom.

Op verzoek van deelnemers aan vorige edities is dit jaar naast 31 maart voor een extra Doe Dag op 29 maart gekozen. "Nu kunnen ze op meerdere momenten kleinere groepjes uitnodigen voor een werkbezoek"’, licht projectleider Sandra Reuvers toe. "Er is dan meer tijd en aandacht voor de leerlingen." De leerlingen kunnen in de praktijk zien en zelf ervaren wat een beroep inhoudt. En of ze het leuk vinden.

Waarom meedoen?
"Voor vmbo-leerlingen zijn er zoveel interessante beroepsmogelijkheden in de regio", vertelt Reuvers. "Toch hebben ze daar zelf lang niet altijd een idee van. En ze moeten al op zo'n jonge leeftijd keuzes maken, laten we hen daar als scholen, ouders en het lokale bedrijfsleven samen bij helpen." Meedoen met On Stage draagt bij aan een beter beroepsbeeld voor deze leerlingen. En is voor bedrijven meteen een kans om onder de aandacht te komen bij mogelijke toekomstige stagiaires en medewerkers.

Aanmelden
Intussen is de werving van ruim 250 beroepsbeoefenaren in volle gang. Doe ook mee en deel de passie voor je vak. De leerlingen van het Merletcollege in Grave hopen onder meer op kappers, een dierenarts, meubelmaker, architect en fysiotherapeut uit de omgeving Schaijk/Grave, maar alle beroepen zijn welkom. Aanmelden kan op www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl, bedrijf en beroep zijn dan meteen zichtbaar. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom voor dit maatschappelijke project.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties