Schaijk

Lammie Raaijmakers uit Grave 40 jaar chauffeur bij R Vos Transporten Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/GRAVE - Lammie Raaijmakers uit Grave is 40 jaar chauffeur bij R Vos Transporten BV in Schaijk. Ook Joop Ouwens uit Grave en Rinus van Zuidam uit Rosmalen gaan welverdiend met pensioen bij het Schaijkse transportbedrijf.

Richard Vos nam ruim 40 jaar geleden Lammie aan als bulkwagenchauffeur. “Vanaf het kunstmestdepot in Grave reed hij de kunstmest naar de boeren met een kleine Scania 81 en 14-tons oplegger. Hij had het snel onder de knie en wilde wel meer van Europa zien. Overnachtingen waren geen probleem en Lammie ging uitdagingen niet uit de weg. Hij had een vaste auto en met ‘miene’ wagen kon je hem overal heen sturen. Maandagmorgen om 6 uur lossen in Mannheim was geen probleem voor hem. Als je de kilometers bijelkaar optelt kom je gauw aan 5 miljoen! Zonder noemenswaardige ongelukken, voorwaar een prestatie van formaat. Er gebeurt altijd wel wat. Zo was hij een keer onderweg voor Norfolk Line en bij het optrekken vanaf een parkeerplaats rolde een zware rol met kabel uit de oplegger en kwam op de parkeerplaats terecht. Dan heb je geluk als er niemand direct in de buurt is en alleen een kraanwagen voldoende is om verder te kunnen. Op de dag dat hij 40 jaar in dienst was, stond hij te lossen in Luxemburg en de vulpijp van de silo brak af. Volkomen onverwacht en Lammie kreeg het gevaarte deels op zijn schouder en arm. Gelukkig werd eerste hulp geboden bij de boer en kon Lammie, hetzij moeizaam, zijn weg vervolgen met zijn Daf CF. Zijn vrouw Hanny was altijd erg betrokken, reed daadwerkelijk mee, een schildje voor het raam ‘Hanny is the Boss’.”
Hanny en Lammie hebben drie kinderen met allemaal weer een eigen gezin. Daar gaat Lammie nu wat meer tijd aan besteden. De laatste 40 jaar heeft hij toch de meeste tijd doorgebracht bij de firma Vos en in goede gezondheid heeft hij zijn pensioen gehaald.

Joop Ouwens uit Grave en Rinus van Zuidam uit Rosmalen gaan eveneens met pensioen. Joop na een dienstverband van 43 jaar en Rinus na een dienstverband van 6 jaar. “Het is een rijkdom, na al die jaren onderweg, met pensioen te gaan in goede gezondheid en het rustiger aan te doen. Betrouwbare en goede chauffeurs met een schat aan ervaring die verantwoord onderweg zijn”, vertelt Gerbert Vos, die erg blij is dat hij nog regelmatig een beroep op hen mag doen. “Zo blijven kennis en kunde bewaard en blijven wij veilig onderweg. Lammie Raaijmakers, Joop Ouwens en Rinus van Zuidam zijn kanjers van de weg waar je van op aan kunt! Wij wensen deze mannen van de weg het allerbeste samen met hun families.”

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties