Schaijk

Vijftig jaar Van Hout's Aannemingsmaatschappij Schaijk

'Kwaliteit is ons visitekaartje'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Van Hout's Aannemingsmaatschappij uit Schaijk viert dit jaar het vijftigjarig bestaan. In 1966 is het familiebedrijf gestart door vader Cees. Inmiddels staan al 22 jaar Bernice van Eert - van Hout en broer Dirk-Jan van Hout aan het roer. Zij zitten niet stil en blijven de onderneming doorontwikkelen. Dit jaar stond in het teken van de gouden mijlpaal met diverse feestjes voor het personeel.

Bernice van Eert - van Hout en Dirk-Jan van Hout.

Cees van Hout start vijftig jaar geleden vanuit de garage bij zijn woning aan de Burg. Hoefnagelstraat in Schaijk. De zaken gaan goed en het gezin verhuist naar de Burg. de Grootstraat waar meer ruimte is voor het bedrijf. “Wij zijn opgegroeid tussen de steigers en bouwmaterialen”, lacht Bernice. In 1990 verhuist het bedrijf naar de huidige locatie aan het Industriepark 2a.
Het is een logische gang van zaken als Bernice en Dirk-Jan in het bedrijf mee gaan werken. “Ik heb een technische achtergrond”, vertelt Dirk-Jan, “Bernice heeft bedrijfseconomie gestudeerd. Vader wilde de zaak goed overdragen. Hij had alles prima geregeld. Na de overname was hij bijna tien jaar lang nog zowat elke dag hier. Ondanks dat het altijd zijn bedrijf was geweest, kon hij het goed loslaten en gaf hij ons het volledige vertrouwen.”

Duurzaam
Bernice en Dirk-Jan laten het bedrijf verder groeien volgens een duidelijke visie. In 2009 is het kantoorpand grondig verbouwd. “We hebben alles toen rigoureus vernieuwd”, stelt Bernice. “We misten flexibiliteit en licht. Tegelijkertijd wilden we de slag naar duurzaam maken. We waren de eerste op het industrieterrein met een warmtepomp. Dat was echt pionieren. Er is geen gasaansluiting. Het pand wordt verwarmd en gekoeld met aardwarmte. Stroom die nodig is, wekken we op met zonnepanelen. Ook zijn onze auto's honderd procent elektrisch.”
Duurzaamheid, milieu en kwaliteit staan bij Van Hout hoog in het vaandel. Dit heeft het bedrijf vertaald naar meerdere certificaten. “Daarmee tonen we aan dat we alles op orde hebben”, weet Dirk-Jan. “We hebben ISO 9001, ISO 14001, CO2-prestatieladder niveau 3, FSC-certificaat en VCA**. Verder zijn we een erkend leerbedrijf en vallen we onder BouwGarant. Onze slogan 'kwaliteit is ons visitekaartje' klopt na al die jaren nog steeds. We blijven kritisch naar de markt kijken en gaan mee in nieuwe ontwikkelingen.”

Geluidsisolatie
Het bedrijf staat landelijk bekend als expert op het gebied van geluidsisolatie. Dirk-Jan: “Daar zijn we twaalf jaar geleden ingerold. Het is een stukje specialisatie. De adviseur bij het eerste project was enthousiast over ons werk, waardoor wij vaker gevraagd werden. Zo is het gaan groeien. We hebben al een aantal hoofdpijndossiers op ons bordje gekregen. Elke keer weer een mooie uitdaging om het op te lossen.”

Bewoonde situaties
Van Hout's Aannemingsmaatschappij is de ideale partner voor particulieren en het midden- en kleinbedrijf. “We zijn en blijven altijd een familiebedrijf”, vertelt Bernice. “Korte en directe lijnen, no-nonsense en een helder aanspreekpunt. Het is elke keer weer fijn als onze filosofie aansluit bij de wensen van de klant. Een van onze sterke punten is werken in bestaande en bewoonde situaties. Daar heeft ons personeel veel ervaring mee. Ze passen zich prima aan op de omstandigheden, zodat de dagelijkse gang van zaken gewoon doorgang kan vinden. Om die reden hebben we veel werk in de medische sector, zoals nu de verbouwing van de huisartsenpraktijk in Schaijk.”
Maar ook voor nieuwbouw draait Van Hout de hand niet om. Zo participeert het bedrijf in het lokale CPO-project op Den Omgang. “Ook realiseren we veel villa's en grote huizen”, zegt Dirk-Jan. “Dat is elke keer weer anders. Erg leuk om te doen. Net als utiliteitsbouw voor bedrijven. Die diversiteit in projecten willen we graag vasthouden.”

Personeel
Van Hout kent een vast en trouw personeelsbestand. “We leiden zelf op”, legt Dirk-Jan uit. “De meeste medewerkers komen jong hier en blijven dan. We zijn met twaalf à dertien man om aan meerdere projecten tegelijk te werken. Het is een goede mix van leeftijden.”
Het gouden jubileum heeft Van Hout's Aannemingsmaatschappij het hele jaar door gevierd. “We hebben ervoor gekozen om het gefaseerd te doen”, vertelt Bernice. “En dan met name met het personeel. Zij werken hier al heel lang en hebben bijgedragen aan het succes. Net zoals de broers van mijn vader. Deze manier van feestvieren past bij ons.”

Van Hout's Aannemingsmaatschappij BV zit aan het Industriepark 2a in Schaijk. Kijk voor de werkzaamheden en projecten van het familiebedrijf op www.vanhout-schaijk.nl. Contact opnemen kan via 0486-462554 en c@vanhout-schaijk.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties