Schaijk

Kunstproject Tekening Retour weekend langer te zien bij Atelier Anders

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Het interactieve project Tekening Retour bij Atelier Anders in Schaijk, waarbij 23 kunstenaars al tekenend in gesprek gaan met de galeriebezoekers, is een weekend langer te zien. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 november vindt de feestelijke finissage plaats om te vieren dat er zoveel reacties binnen zijn gekomen. Maar omdat er een grote opkomst wordt verwacht is Atelier Anders ook op 20 en 21 november van 13 tot 17 uur open voor publiek. "Zo kunnen we toch de ruimte bewaren tussen bezoekers", licht Lia van de Goor-Verstegen van Atelier Anders toe.

Op 18 september ging Tekening Retour van start bij Atelier Anders. Kunstenaars Maartje van der Kruijs en Sarah Linde presenteren hun expositie ‘Synergie’, bestaande uit etsen en tekeningen. Toen ze de vraag kregen om het publiek bij hun expositie te betrekken, ontstond het idee voor Tekening Retour. Ze vroegen collega-kunstenaars om een tekening op verticaal A5-formaat in te leveren. Op de grote workshoptafel in de galerie staan de tekenmaterialen al klaar. De bezoeker kan direct tekenend een reactie maken, geïnspireerd op één van de ingeleverde tekeningen. Deze reactietekening wordt naar de kunstenaar gestuurd en die maakt weer een reactie daarop, zodat er een ketting van tekeningen ontstaat.

Vanwege de huidige omstandigheden kunnen deelnemers ook geheel corona-proof mee doen. Lia: "Via Instagram en Facebook houdt Atelier Anders de voortgang van Tekening Retour bij. Je kunt de tekening waar jij op wilt reageren zien op social media. Door je keuze door te geven via een app naar 06-25641933 wordt die tekening voor jou gereserveerd. Je tekent thuis je reactie en stuurt die met de post naar Atelier Anders of je doet de tekening hier in de brievenbus."

Iedereen is van harte welkom om een steentje bij te dragen aan Tekening Retour door te komen tekenen of door eigenaar te worden van een kunstwerk. De tekeningen worden tijdens de finissageweekenden (13, 14, 20 en 21 november) te koop aangeboden vanaf 100 euro en kun je desgewenst als decembercadeau laten inlijsten.

Atelier Anders is gevestigd aan de Schutsboomstraat 53 in Schaijk en is open op vrijdag en zaterdag van 13 tot 17 uur. Kijk voor meer informatie op www.atelier-anders.nl

Tekening van Korneel Jeuken.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties