Schaijk

Korte Louwstraat Schaijk afgesloten voor zwaar vrachtverkeer

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Het Landerdse college van B & W heeft besloten dat De Korte Louwstraat (foto) in Schaijk gedeeltelijk wordt afgesloten voor zwaar vrachtverkeer. Deze afsluiting gaat in op het moment dat de vernieuwde aansluiting van de N324 op de Scheisestraat klaar is. Daarnaast gaat het college de haalbaarheid onderzoeken van een verkeersroute van De Louwstraat naar de N324 via het bos. De zogenoemde ‘bosvariant’.

Op het voorgenomen verkeersbesluit ontving het college verschillende zienswijzen. Deze zijn op te delen in drie groepen. "De bewoners van De Korte Louwstraat zijn tevreden over de maatregel", stelt het college, "maar de bewoners van De Louwstraat en Scheisestraat zijn, net als de ondernemers van het bedrijventerrein, minder te spreken over de voorgenomen afsluiting voor zwaar vrachtverkeer."

In alle zienswijzen wordt de zogenoemde ‘bosvariant’ als de ultieme oplossing van het verkeersprobleem gezien. Het college is bereid de haalbaarheid van deze route van De Louwstraat naar de N324 via het bos te onderzoeken.

Afsluiting Korte Louwstraat
De ‘bosvariant’ is ingrijpend, geven burgemeester en wethouders aan. "Er moet een uitgebreid onderzoek plaatsvinden waarbij ook de provincie betrokken is. Deze variant heeft mogelijk een negatieve invloed op de doorstroming van het verkeer. En juist de doorstroming van het verkeer is een belangrijke doelstelling bij de reconstructie van de N324."

'Niet wachten'
Wethouder Ben Maathuis: “Gezien de tijd en de onzekere uitkomst, kiest het college er nu voor niet te wachten met het nemen van het besluit om De Korte Louwstraat voor zwaar vrachtverkeer af te sluiten. Er komt een vernieuwde en veiligere aansluiting met de N324 op de Scheisestraat met verkeerslichten. Zodra deze klaar is, gaat de afsluiting in. De verwachting is dat deze ontsluiting voor de zomervakantie gereed is.”

'Gang naar de rechter'
"Wij hebben kennisgenomen van het besluit en beraden ons momenteel over de te volgen procedure. Waarschijnlijk draait dit uit op een gang naar de rechter", laat Ric de Groot namens de ondernemers op het Schaijkse bedrijventerrein weten.  

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties