Schaijk

Kopje koffie in strijd tegen eenzaamheid

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - De landelijke Week tegen de Eenzaamheid loopt van 1 tot en met 8 oktober. Ook in de gemeente Landerd wordt hier aandacht aan besteed. Zo staat er bij de supermarkten Albert Heijn en Jumbo in Schaijk en Zeeland een gezellige koffietafel in de winkel. De ideale plek om gezellig een praatje met elkaar te maken. Tevens is er op zondag 6 oktober een verrassingsmiddag in Reek.

In de werkgroep Samen Landerd Samen Erbij bundelen diverse (vrijwilligers)organisaties hun krachten in het gevecht tegen eenzaamheid. Zij besteden extra tijd en aandacht aan alle inwoners onder het motto: waarom moeilijk doen, als het samen kan. Eenzaamheid los je niet van de één op de andere dag op, maar de Week tegen de Eenzaamheid maakt ons allemaal weer even bewust van het feit dat er mensen in onze directe omgeving zijn die aandacht nodig hebben. Geen poespas, geen programma en geen verplichtingen. Gewoon voor wie zin heeft in koffie of thee met wat lekkers, en een praatje met elkaar.
Van 1 tot en met 8 oktober zijn er dagelijks vrijwilligers aanwezig bij Jumbo en Albert Heijn om op diverse tijdstippen een kopje koffie en thee te drinken met een kletskop en zeker wat kletspraat. Het gaat om contact en aandacht voor elkaar.

Wie gaat er met me mee?
Zondag 6 oktober is er een verrassingsmiddag in De Babbelaer in Reek van 14 tot 17 uur. Het initiatief komt voort uit het project Wie gaat er met me mee? Dit is een groep mensen die elkaar enkele keren per jaar ontmoet en die door het jaar heen met elkaar activiteiten willen ondernemen. Heel vrijblijvend. Van iets gaan drinken op een terrasje, eten in een leuk restaurant, een wandelingetje maken en een kaartje leggen in huiselijke sfeer tot een fietstocht(je) maken, naar de bioscoop, samen winkelen, naar een festival of een theaterbezoek brengen. Het is namelijk leuk om gezellige dingen met een ander te delen.
Heb je belangstelling om bij deze groep aan te sluiten? Meld je dan bij een van de wijkverpleegkundigen. Gertie Theunissen in Reek (06-11038370 of gertie.zorgcooperatiereek@gmail.com), Toos Franken in Schaijk (06-30104816 of toos.wijkvkp.zcs@gmail.com) en Helma Vermeer in Zeeland (06-20246024 of helma.zorgcooperatie@gmail.com). Je bent ook van harte welkom om zondag 6 oktober zonder aanmelding bij De Babbelaer binnen te wandelen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties