Schaijk

Nader Bekeken door Dierenkliniek Schaijk

Konijnen

Door Debbie Arts van Dierenkliniek Schaijk

Met Pasen in aantocht, leek het me een goed moment om de konijnen eens extra onder de aandacht te brengen. Ze worden vaak aangeschaft als knuffeldier voor de kinderen, maar raken nogal eens in de vergetelheid. Een gemiste kans! Een konijn is een volwaardig huisdier, kan net zo goed zindelijk worden als een hond of kat en kan allerlei trucjes leren. Ze zijn aanhankelijk, vaak erg op hun baasje gesteld, maar vereisen wel soortspecifieke zorg.

Een konijn is een echt groepsdier en een vriendje is daarom onmisbaar. Ze eten graag brokjes, maar hooi en verse groenten zijn veel gezonder voor ze. Ze houden van rennen en springen en zitten dus niet graag de hele dag in een klein hok.
Een konijn is een prooidier, waardoor het van nature geneigd is om ziekte niet te laten zien. Kleine signalen, zoals minder eetlust of langzaam afvallen, zijn een reden voor onderzoek. Jaarlijkse vaccinatie voorkomt al een hoop ellende.
Maar bovenal zijn konijnen gezellig! Ze liggen graag bij je op de bank, rennen speels door het huis of tuin en maken daarbij gekke sprongen. Ze zijn vaak erg eigenwijs, doen hun eigen zin. En verrassend vaak zijn ze dikke maatjes met de hond of kat.

Dus heb je een konijn wat eigenlijk wel extra aandacht kan gebruiken? Haal hem dan eens vaker uit zijn hok, kijk of het klikt met de kat of laat hem eens uitrazen in de tuin. Hij zal ervan opknappen!

Debbie Arts
Dierenkliniek Schaijk

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties