Schaijk

Kom op 16 februari mountainbiken of gravelen in Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Op zondagochtend 16 februari kunnen mountainbikers, en vanaf dit jaar voor het eerst ook de gravel-riders, zich uitleven in Schaijk. Wielerclub Ons Verzet organiseert traditiegetrouw weer een mountainbiketocht waar deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden: 33, 44, 55 of 70 kilometer.

De Fibberwaarie-tocht komt door de bossen van Reek, de Maashorst en Herperduin. Alle routes zijn mooi en uitdagend, en bieden afwisselend singletracks, pittige korte klimmetjes en bospaden. Naast de mountainbike-tocht is er dit jaar ook een Fibberwaarie Gravelride. De grotendeels onverharde route van 95 kilometer voert rondom de Maashorst met diverse uitstappen ten westen en ten oosten ervan. De route is te rijden met een gravelbike of cyclocrosser, maar ook gewoon op de mountainbike. De route is enkel beschikbaar via GPS en komt twee dagen voor de tocht beschikbaar om thuis te downloaden. Voor deze tocht kun je je van tevoren online inschrijven. Meer informatie is te vinden op www.onsverzet.nl .

In de Maashorst is een verzorgde pauzeplaats ingericht waar deelnemers aan de mountainbike-tocht en de gravel-ride even kunnen bijkomen. Starten voor deze tochten kan tussen 8.30 en 9.30 uur bij De Potter aan de Pastoor van Winkelstraat 2a in Schaijk. Bij terugkomst is daar gelegenheid om de fiets schoon te spuiten, om te kleden, en natuurlijk nog even gezellig na te praten. Kosten voor deelname zijn 4 euro voor NTFU/KNWU-leden en 5 euro voor overige deelnemers. Voor de jeugd tot en met 15 jaar is deelname gratis.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties