Schaijk

KMLB: ‘Trottoir Molenaarstraat Schaijk is weer veilig’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl


SCHAIJK - De Kerngroep Mensen met een Lichamelijke Beperking (KMLB) behartigt al bijna tien jaar de belangen van mensen met een lichamelijke beperking in Landerd. Dankzij inspanningen van de KMLB is onlangs het trottoir in de Molenaarstraat in Schaijk veiliger en beter toegankelijk gemaakt.

“De KMLB kreeg een aantal meldingen van inwoners die het trottoir in de bocht Molenaarstraat aan de kant van de molen gevaarlijk vonden”, vertelt Marion de Jong namens de KMLB. “Het trottoir lag schuin en daardoor werden er regelmatig auto’s op geparkeerd. Hierdoor konden mensen met een rollator of rolstoel er niet meer door en werden zij gedwongen over de straat te lopen. Dit leverde gevaarlijke situaties op. Ook was het trottoir glad tijdens regen en sneeuw, wat valpartijen tot gevolg had.”
Na overleg tussen de KMLB en de afdeling Realisatie en Beheer van de gemeente is het trottoir recht gelegd zodat iedereen er weer veilig gebruik van kan maken.

Ervaringsdeskundigen
Doordat alle leden van de KMLB zelf ook een beperking hebben kunnen deze ervaringsdeskundigen zich goed inleven in de situaties waar je bij de dagelijkse bezigheden mee te maken krijgt. De secretaris van de KMLB is ook lid van de Adviesraad Sociaal Domein en kan hierdoor dit soort klachten bespreekbaar maken met de verschillende ambtenaren van de gemeente Landerd, zodat er samen gezocht kan worden naar oplossingen. Marion de Jong: “Mocht u in uw omgeving problemen ondervinden met slecht toegankelijke winkels, gebouwen of openbaar gebied, meld het ons en misschien kunnen wij iets voor u betekenen. Dit kan via 06-28519702 of kmlblanderd@gmail.com.”

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties