Schaijk

Kleuren op muziek met Zorgcoöperatie Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Zoals het er nu voor staat moeten we nog een paar maanden doorbijten voordat de coronadreiging gaat afnemen. Het zijn moeilijke en eenzame tijden. De een kan zichzelf beter bezig houden dan de ander. Sommige mensen hebben hobby's waar ze zich in kunnen uitleven en daardoor gaat de tijd dan op een aangename manier voorbij. Voor anderen is het veel moeilijker om afleiding te vinden. Mede daarom neemt Zorgcoöperatie Schaijk het initiatief om mensen te stimuleren creatief bezig te zijn. Met medewerking van Landerd-TV verzorgen ze per maandag 1 februari regelmatig een programma om 'samen' een uurtje ontspannend te kleuren met op de achtergrond rustige muziek. Dat heeft een positief effect op je stemming en het is een prettige vorm van tijdverdrijf.

Door de verscherpte maatregelen, het beperkte aantal bezoekers en het instellen van een avondklok zijn we genoodzaakt nog meer ‘op ons zelf' te zijn. "Het zijn moeilijke tijden", weet Jan de Leur van Zorgcoöperatie Schaijk. "Voor alleenstaanden vallen er nog meer contactmogelijkheden weg. Als je nog kan wandelen en fietsen is dat een fijne manier om bezig te zijn, maar ook dat kent zijn grenzen. De berichten in de krant, op de radio en op tv stemmen ook niet vrolijk. Dit kan ertoe leiden dat je naast verveling ook last krijgt van sombere gevoelens. We weten dat creatief bezig zijn een positief effect op je stemming heeft. Een bijkomend voordeel is ook dat je de tijd daardoor op een aangename manier door komt. Daar willen we de mensen bij helpen."

Per 1 februari start de zorgcoöperatie met uitzendingen op Landerd-TV waarin de kijkers wordt uitgelegd hoe een en ander in z'n werk gaat. Het idee is dat je een uurtje ontspannen kunt kleuren. De benodigdheden zijn kleurpotloden en kleurplaten. Je kunt die materialen op internet bestellen of bij Read Shop Spijkers in Schaijk via 0486-461560 of schaijk@readshop.nl. "Ben of Anja Maathuis maakt dan een pakketje voorje", legt De Leur uit. "Met hen maak je een afspraak over ophalen of bezorgen. Het gaat niet om speciale afbeeldingen of kleurpotloden: alles is goed. Het doel is om prettig en ontspannen bezig te zijn." Het is nog niet bekend op welke dagen de uitzendingen precies zijn. Wel is duidelijk dat het dan om 15 uur begint. Het duurt een uurtje. Dus haal de benodigdheden in huis en doe mee!

|Doorsturen