Schaijk

Kinderboekenweek ‘Worden wat je wil’ in bieb Schaijk en Zeeland

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - De jaarlijkse Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 6 tot en met zondag 17 oktober. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen en hun ouders enthousiast te maken voor lezen. Twaalf dagen lang staat in de Noordoost-Brabantse Bibliotheken, waaronder die van Schaijk en Zeeland, alles in het teken van het thema beroepen.

In de bieb van Landerd kun je tijdens de Kinderboekenweek meedoen aan een speurtocht. Kijk goed rond in de bibliotheek, zoek de verschillende doosjes en beantwoord de vragen. Los de puzzel op, lever je antwoord in bij de balie en maak kans op een mooie prijs. Dus kom tussen 6 en 16 oktober om mee te doen. De prijswinnaars worden na afloop bekendgemaakt.

Workshops
Hoe zou het zijn om uitvinder te worden en wie waren jouw voorgangers? Hoe word je eigenlijk uitvinder? Dat komt allemaal aan bod tijdens deze workshop op donderdag 7 oktober basisschool 't Oventje in Zeeland. Het start met een leuke en leerzame lezing over uitvinders en daarna mag je zelf aan de slag met verschillende materialen.
Droom je ervan om astronaut te worden? Wat moet je dan allemaal doen en weten? Dat legt Sandra van Dam van Curiosityworld je uit tijdens het kidscollege Hoe word ik ruimtevaarder? op vrijdag 8 oktober in de Schaijkse bieb. Daarna ga je ook nog zelf aan de slag. 
Beide workshops zijn van 14.30 tot 16 uur en bedoeld voor kinderen van ongeveer 8 tot en met 12 jaar. Deelname is gratis, wel vooraf aanmelden via www.nobb.nl of in de bibliotheek. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? De Kinderboekenweek is een mooie gelegenheid om lid te worden.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties