Schaijk

Kies voor Leven schenkt Le Jeteur Schaijk een AED

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Jeu de Boulesclub Le Jeteur aan de Bossestraat 10 in Schaijk beschikt sinds maandag 4 februari over een AED. Deze AED is geschonken door Stichting Kies voor Leven uit Mill. De Schaijkse vereniging is hier erg blij mee. "Wij zijn oprichter Toon Hermsen dankbaar", laat secretaris Marijke van Hees weten. Ook de verwarmde Rotaid AED-kast maakt onderdeel uit van de schenking. "Een belangrijke uitbreiding van onze almaar groeiende Jeu de Boulesclub."

Marijke van Hees en Martien Siebers (r) nemen AED in ontvangst (foto: Kies voor Leven)

Met een Automatische Externe Defibrillator (AED) kan in het geval van een circulatiestilstand (hartstilstand) het hartritme weer in balans worden gebracht. Meer AED’s dragen bij om van heel Nederland één 6-minutenzone te maken, zodat mensen met een hartstilstand buiten het ziekenhuis binnen zes minuten kunnen worden gereanimeerd.

Reanimatiediploma
Binnen het ledenbestand van Jeu de Boulesclub Le Jeteur beschikken al diverse personen over een rechtsgeldig reanimatiediploma, zodat er bij een hartcalamiteit op een juiste manier de eerste hulp verleend kan worden aan slachtoffers. Stichting Kies voor Leven uit Mill opereert landelijk. Deze Algemeen Nut Beogende Instelling promoot al sinds 2003 de AED in heel Nederland.

Kijk voor meer informatie op www.kiesvoorleven.nl of www.lejeteur.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties