Schaijk

Kerstactie Schaijk levert fraai bedrag op voor vier goede doelen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - De kerstactie die op de Schaijkse basisscholen is gehouden voor vier goede doelen heeft een fraai bedrag opgeleverd.

Mede dank zij de inzet van de leerlingenraad van de beide Schaijkse basisscholen is er door de leerlingen 1.355,61 euro opgehaald. Daarbij dient vermeld te worden dat het hierbij ging om eigen donaties, eventueel aangevuld met giften van familieleden of bekenden. Er waren dus geen prijzen aan verbonden, zoals in het verleden wel het geval was.

Een onverwachte maar zeer welkome bijdrage kwam van een onbekend persoon, die aangaf de totale opbrengst te zullen verdubbelen. Zijn of haar naam mocht daarbij niet bekend worden gemaakt. Voorwaar een zeer loffelijk gebaar. Met de verdubbeling erbij kwam de totale opbrengst dus op 2.711,22 euro. Vermeerderd met de subsidie van de gemeente Landerd, de opbrengst van de Nieuwjaarsduik en die van de actie Fiets Mee, hoopt de MOV een bedrag van 6.000 euro te kunnen verdelen. De vier goede doelen, waarvoor het geld ingezameld is, zijn de Stichting EOF Ghana, de Stichting Pater Vos India, de Stichting Kansarmen Roemenië en de Stichting Hulp aan Oost-Europa. Zij krijgen ieder 1.500 euro om hun belangrijke werk voort te kunnen zetten.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties