Schaijk

Kerstactie op de beide Schaijkse basisscholen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Onder de naam Kerstactie voor een betere wereld gaan alle leerlingen van de beide Schaijkse basisscholen deelnemen aan een project waarbij vier Schaijkse stichtingen nauw betrokken zijn. Dat zijn de Stichting Kansarmen Roemenië (Stikaro), de Stichting Equal Opportunity Fund (EOF), de Stichting Hulp Oost-Europa (Schaijk) en de Stichting Pater Vos India.

Schaijkenaar Wim Jilesen, de oprichter van Stikaro, bij het huisje van een gezin met vier kinderen in Roemenië.

MOV-Schaijk is initiatiefnemer voor dit project, waarbij het vooral de bedoeling is dat de kinderen zich bewust worden van de grote verschillen tussen arm en rijk die er zijn op deze wereld. Het project valt onder de noemer burgerschapsvorming. Dit moet kinderen de basiskennis, de vaardigheden en de houding bijbrengen die ze nodig hebben om nu en straks actief te kunnen meedoen in de samenleving.
Op beide scholen wordt door de vier stichtingen een kleine tentoonstelling ingericht. In de komende weken krijgen de kinderen meer informatie en uitleg door vrijwilligers van de genoemde stichtingen over het doel wat ze hiermee voor ogen hebben.

De leerlingen kunnen ook zelf een bijdrage leveren. Na afloop van de presentatie krijgen ze een envelop mee naar huis. Daar kunnen ze hun eigen gift, hoe klein ook, in doen. Natuurlijk mogen ze ook proberen het bedrag te vergroten door een bijdrage te vragen aan ouders, familie, kennissen etcetera. Op woensdag 19 december kunnen de enveloppen ingeleverd worden en een dag later, op donderdag 20 december, wordt op beide scholen tijdens de eigenlijke kerstviering de totaalopbrengst bekendgemaakt. Die opbrengst komt volledig ten goede aan projecten van de vier stichtingen.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws



Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties