Schaijk

Muzikaal programma voor jong en oud

Kermis in Schaijk: vijf dagen feest bij De Potter

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Ruim een half jaar geleden opende De Potter de deuren aan de Pastoor van Winkelstraat 2. In de sfeervolle ‘huiskamer van Schaijk’ kun je niet alleen terecht om heerlijk te eten en te drinken - binnen of buiten op het grote zonnige terras - maar ook voor gezellige feesten en partijen voor kleine of grote groepen. Ook tijdens de jaarlijkse Schaijkse kermis, die plaatsvindt van vrijdag 9 tot en met dinsdag 13 augustus, bruist het in de veelzijdige horecatempel van Theo en Petra Potjes van de activiteiten. Vijf dagen lang zijn er spetterende live-optredens en is het feest voor jong en oud.

REPOP.

De Potter zet dit jaar voor het eerst een kermisprogramma neer op de nieuwe locatie in hartje Schaijk. “Best een beetje spannend, maar tegelijkertijd een mooie uitdaging”, vertelt Theo Potjes. “Ik ben erg benieuwd hoe het gaat lopen, ook al omdat we nu echt tegen het kermisterrein aan zitten.”

‘Open karakter’
De invulling van het entertainment vormde de grootste uitdaging, stelt Theo. “We willen heel graag dat het een open karakter heeft, dat past ook bij de kermis. Iedereen moet gratis in en uit kunnen lopen. Maar dat gegeven maakt het er qua programmering van de diverse bands natuurlijk niet gemakkelijker op. Toch denk ik dat we een prachtig, gevarieerd programma hebben samengesteld, waarbij jong en oud aan zijn trekken komt.”

Studio Achterwerk
Het kermisprogramma van De Potter wordt vrijdag 9 augustus om 20 uur geopend door Studio Achterwerk. Bereid je voor op een oase vol exotische geluiden, decoratie en sfeer, terwijl je wordt overgegoten met de beste dancehall, latin, hiphop, R&B en afro-muziek.

REPOP
Een dag later staat niet alleen Hitmaestro (de allround DJ Stijn Bastiaansen, red.) op het affiche, maar beklimt ook REPOP het podium. Van pop, rock tot funk: deze elfkoppige coverband zet het feest helemaal op z’n kop. Bekende hits van toen in een moderne uitvoering of remix, gecombineerd met top 40-muziek van nu. De zangeressen, blazers, gitaristen, toetsenist en drummer van REPOP spreken feestgangers van 18 tot 50 jaar zeker aan. Aanvang 20 uur.

Kermiszondag
Het muzikale programma op kermiszondag begint al om 15 uur. Er zijn die middag en avond optredens van Team Rush Hour en The Billy’s en ook DJ Jon is van de partij. Sinds 2010 timmeren de broers Branko en Omar hard aan de weg onder hun alter ego Team Rush Hour. Met een unieke mix van Moombahton, Trap, House en Urban traden de heren al op in onder meer Argentinië, Zweden, Oostenrijk, Spanje en Indonesië. Inmiddels hebben de broers al meer dan een miljoen plays op hun soundcloud. It's Rush Hour on the dancefloor!
Het trio The Billy’s laat het publiek meezingen en -dansen en met hun humor en gezelligheid zorgen zij voor een lach op ieders gezicht. Mooie samenzang, easy listening of het dak er af, de Billy’s kunnen het als geen ander.

Kruzo
Maandag vanaf 20 uur is het de beurt aan de goedlachse Brabander Kruzo, een echte allrounder. Al vanaf zijn elfde heeft hij de schuifjes en knopjes gevonden hetgeen hem sindsdien al naar mooie podia heeft gebracht. Zo stond hij ondere andere al op 7th Sunday, Lakedance en Festyland. Deze jongeling laat zijn publiek graag lachen en dit hoor je terug in zijn muziekkeuze. Met zijn vrolijke en positieve sound zet hij menig feest naar zijn hand.

Chris Deluxe
De kermis bij De Potter wordt dinsdagavond vanaf 20 uur afgesloten met muziek van feest-DJ Joost en ‘meestermixer’ Chris Deluxe. De stijl van Chris is eclectisch, een mix tussen diverse muziekstromingen. Tracks wisselen elkaar af in verschillende genres, zoals hiphop, house, pop, moombahton en classics. Met scratches en andere technieken mixt hij alles moeiteloos aan elkaar. Deze manier van draaien maakt hem een graag geziene gast in clubs en op festivals in binnen- en buitenland.


Theo Potjes: ‘Heel content met hoe het gaat’

De nieuwe Potter is nu ruim een half jaar open. Theo Potjes kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerste zes maanden. “Het bevalt heel erg goed. Van ons oude publiek (aan de Schutsboomstraat, red.) zijn we nagenoeg niets verloren en we spreken nu een veel bredere en diversere groep mensen aan. Mede dankzij ons prachtige terras met 110 zitplaatsen, maar ook het restaurant voegt echt iets toe. We hebben een hele goeie kok in huis en het begint steeds beter te lopen. Ik ben heel content met hoe het gaat.”


 

Chris Deluxe.

Feest-DJ Joost.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties