Schaijk

Schaijks racetalent rijdt volgende maand EK

Karter Jens van der Heijden (15) maakt sterk debuut in seniorenklasse

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/GENK - De jonge Schaijkse karter Jens van der Heijden (15) maakte afgelopen weekend een sterk debuut in de seniorenklasse. Tijdens het eerste raceweekend van 2021 liet het karttalent ook tussen de volwassen rijders zien wat hij in zijn mars heeft. In een sterk bezet internationaal deelnemersveld, met 47 karters uit 10 verschillende landen, behaalde Jens een verdienstelijke 22ste plaats in het overall-klassement.

Vrijdag waren de vrije trainingen en zaterdag moest er gekwalificeerd worden voor de beste 36 die door mochten naar de finales. Na een kwalificatie en drie heats ging Jens met een mooie 28ste plek rechtstreeks naar de finales.
Zondag werden de finales gereden. In de pre-finale was de start van Jens niet zo best en viel hij terug naar P36, maar na een prachtige inhaalrace met mooie acties schopte hij het uiteindelijk tot P20. Na de start in de finale kwam de Schaijkenaar meteen in een sandwich waardoor hij wederom veel plekken verloor. Uiteindelijk vocht hij zich terug naar P21 waarna hij werd aangetikt en naast de baan belandde. Hij moet daardoor weer achteraan beginnen. Opnieuw herpakte Jens zich en reed hij plankgas naar voren met schitterende inhaalacties. Dat leverde hem uiteindelijk P22 op.

"Het was een mooi en leerzaam weekend met een sterk internationaal veld. We kijken tevreden terug naar een goed begin in de middenmoot. Het is echt aanpoten in deze klasse voor een 15-jarige", zegt Jens, die in het weekend van 9 tot en met 11 april meedoet aan de Europese kampioenschappen.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties