Schaijk

Kapsalon Ploegmakers in Schaijk bereidt zich voor op einde lockdown

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Kapsalon Ploegmakers uit Schaijk bereidt zich tijdens de coronacrisis helemaal voor op het einde van de lockdown. Wanneer het groene sein wordt gegeven voor de anderhalve-metereconomie kan de kapsalon gelijk weer open. "We hebben besloten de zaak rigoureus te verbouwen nu we toch niet open kunnen", zegt eigenaresse Sissie Ploegmakers (foto).

Sissie besloot van de nood een deugd te maken en tijdens de coronacrisis juist flink te investeren in de toekomst van de kapsalon. Bijna niets bleef overeind, zelfs de vloer moest eraan geloven. "We bouwen de salon helemaal om, klaar voor de toekomst. Daarbij houden we zelfs rekening met mogelijke coronamaatregelen."

Anderhalve meter
De kapsalon, die al sinds 1933 bestaat, is na de verbouwing klaar voor de toekomst. "Alles wordt zo ingericht dat wanneer we onze deuren weer mogen openen, we klanten op anderhalve meter van elkaar kunnen helpen. We hebben zelfs schermen achter de hand die we tussen klanten in kunnen zetten. Zo kunnen we ieders gezondheid ook waarborgen", legt Sissie uit.

Dat er fysiek geen mensen geknipt kunnen worden houdt de 17 medewerkers van de salon niet tegen om iets met het kappersvak te doen. Ze gaan zeker niet bij de pakken neerzitten. "Via Instagram plaatsen we tutorials en leuke tips en tricks die je in deze tijd kunt toepassen tot je haar weer door een kapsalon in model gebracht kan worden. We hebben speciale verfpakketten samengesteld en zijn daarbij 24/7 bereikbaar via WhatsApp om mensen met vragen te helpen. We zorgen ervoor dat mensen ons niet zomaar vergeten. We krijgen veel leuke reacties op de video’s die we posten."

Nieuwe trends
Buiten de tutorials zijn de kappers en kapsters ook actief met het vergaren van nieuwe kennis met betrekking tot de laatste trends in haarmode. Sissie: "Onze kapsalon wordt bezocht door mensen vanuit heel Nederland. Dat komt vooral door behandelingen zoals het maken van dreadlocks en het plaatsen van speciale hair extensions. We laten ons personeel daarom ook tijdens de crisis deelnemen aan online cursussen en trainingen."

Mislukte kapsels
De eigenaresse vermoedt dat het aardig druk gaat worden wanneer kapsalons de deuren weer mogen openen. "We krijgen signalen dat veel mensen zelf aan de slag zijn gegaan met een schaar of tondeuse en ook het zelf kleuren is veelvuldig gebeurd deze weken. Veel mensen hebben daar niet het beoogde resultaat mee behaald, veel kapsels zijn mislukt", zegt ze ernstig.

Ploegmakers kan dan ook niet wachten om iedereen weer van een mooi kapsel te voorzien. "Uit de mislukte kapsels blijkt maar weer dat het kappersvak een serieus beroep is. Niet voor niets investeren we daarom ook zoveel in goede scholing en apparatuur. Wij hebben onwijs veel zin om onze nieuwe salon straks aan iedereen te laten zien."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties