Schaijk

Kapsalon Marli opent deuren in Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Een gezellige en sfeervolle huiskamer waar iedereen welkom is; dat is een passende omschrijving voor de onlangs geopende kapsalon Marli in Schaijk. Eigenaresse Annie Snoeks wil niets liever dan dat gasten het naar hun zin hebben. Daarbij heeft ze extra aandacht voor mensen met een beperking. "We maken tijd en ruimte om hen te helpen."

Annie is al twintig jaar actief als kapster. Voorheen zat ze inpandig bij diverse locaties van BrabantZorg. "Dat heb ik altijd met veel plezier gedaan", zegt ze, "maar het was tijd voor de volgende stap. Nu heb ik zelf de regie en meer vrijheid voor mijn eigen ideeën. Door de coronacrisis is mijn kapsalon in Grave vrij abrupt gesloten. Dat gaf ons echter wel de kans om hier een warme plek van te maken waar iedereen welkom is. Ik ben trots op wat we hier met z'n allen hebben neergezet de afgelopen tijd. Alleen had ik dat niet gekund. Samen bereik je veel meer. Ook ben ik blij dat al mijn fijne collega's mee naar Schaijk zijn gekomen."

'Geen drempels'
Annie benadrukt nogmaals dat iedereen, jong en oud, welkom is bij kapsalon Marli. Toch legt ze haar focus op mensen met een beperking. "Die moeten gewoon mee kunnen draaien in de maatschappij", stelt ze onomwonden. "We hebben een brede ingang, geen drempels, voldoende plek en de juiste hulpmiddelen om hen te helpen. Ze kunnen hier rustig binnenkomen. Ik ben blij als ik ze dan tevreden en netjes verzorgd naar buiten zie gaan. Voorheen zat ik een dag in de week intern bij Vierhoven, een woonzorgcomplex voor mensen met geheugenproblemen. Nu nodig ik ze uit om de weg over te steken. Dan zijn ze er eventjes uit. Als ze willen, kunnen ze ook nog iemand meenemen. Dat hoeft geen klant te zijn. We hebben een gezellige koffiehoek waar iedereen welkom is voor een praatje."
Dat Annie passie heeft voor haar vak en vooral voor haar klanten bewijst de cadeauhoek. "Mensen die slecht ter been zijn, kunnen vaak niet zomaar een winkel binnen", legt ze uit. "Die wachten dan buiten, of zelfs thuis, als een van de kinderen of buren een wenskaart of cadeau gaat halen. Ik vind dat ze zelf die mogelijkheid moeten hebben. Hier kunnen ze zelf iets uitzoeken en aanschaffen. Ze zijn net zo goed onderdeel van de samenleving. Het kost misschien iets meer tijd en geld om voor die doelgroep te werken, maar ze horen er gewoon bij. Net als jij en ik. Daar maken we dus tijd voor."

Ontspannen
De kapsalon bevat verder nog een welzijnsruimte. "Je kunt bij ons ook terecht voor harsen van het gezicht, de wenkbrauwen verven en/of epileren en nagelverzorging", vertelt Annie. "Eigenlijk de basisverzorging van je gelaat in combinatie met een stukje welzijn. De ruimte kan afgesloten worden en is een prima plek om na een behandeling even heerlijk tot rust te komen."
Spannend vond Annie het wel om maandag 11 mei voor het eerst de deuren te openen. "Doodeng", lacht ze. "Normaal houd je een feestelijke open dag, maar door corona kan dat nu niet. Mijn man Johan stapte op de fiets naar zijn werk en ik ging naar mijn nieuwe kapsalon. Het voelde geweldig. Ik ben helemaal in mijn element. En die open dag komt vanzelf nog een keer."

Kapsalon Marli is te vinden aan de Runstraat 8c in Schaijk. Je kunt er vijf dagen per week terecht. Dinsdag en donderdag van 8.30 tot 19.30 uur, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 18 uur en zaterdag van 8 tot 13 uur. Een afspraak maken kan via 0486-831517. Parkeren kan gratis voor de deur. Meer informatie op www.kapsalon-marli.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties