Schaijk

Jeugdoptocht en grote optocht in Schaijk gaan niet door

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MOESLAND - Het bestuur van Stichting Carnaval de Moeslanden heeft besloten dat zowel de Jeugdoptocht op zondag als de Grote Moeslandse optocht op Moesmaandag in 2021 niet doorgaan.

"Dit is een weloverwogen besluit, genomen op basis van de huidige regelgeving, de te verwachte ontwikkelingen van de pandemie, het feit dat nagenoeg al ons omringende dorpen de optocht afgelast hebben - wat impact heeft op de toestroom van bezoekers aan de Moeslandse optochten - en overleg met de gemeente", licht stichtingvoorzitter Maarten Hendriks toe. "Als bestuur vinden wij het niet verantwoord om een optocht, in welke vorm dan ook, te organiseren. Dit is zeer spijtig, een grote teleurstelling voor de kinderen, de clubs, de toeschouwers van onze optochten en ons als stichting carnaval, maar het is ook de enige juiste realistische beslissing."

De extra clubvergadering van 30 november komt ook te vervallen, geeft Hendriks aan. "Omdat we eigenlijk op dat moment een besluit zouden nemen over het wel of niet doorgaan van de optocht. Het zou niet eerlijk zijn als de beslissing over de optochten al genomen is om iedereen tot die datum te laten wachten."

Gaat Stichting Carnaval de Moeslanden dan helemaal niets aan carnaval doen? Maarten Hendriks: "We gaan doen wat mogelijk is binnen de dan geldende regels en op basis van gezond verstand. Alle activiteiten zijn anders en waar nodig meer ingetogen. De opening van het carnavalsseizoen zal digitaal zijn, zowel voor het jeugdcarnaval als het grote carnaval. Waarbij Jeugdcarnaval 'gewoon' hun nieuwe prins en prinses zal presenteren. De commissie pronkzitting is keihard aan het werk om een vorm van pronkzitting te presenteren. Dit zal waarschijnlijk een digitale variant worden. Ook komt er een aangepaste carnavalskrant."

Voor wat betreft de carnaval zelf kan de stichting nog niet veel zeggen. "We hebben goed overleg met de horeca en gemeente. We kunnen in gezamenlijkheid tot zeer kort voor de carnaval nog schakelen om iets moois te organiseren. We blijven kijken wat mogelijk is, maar de gezondheid zal altijd voorop staan."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties