Schaijk

Schaijkenaar kent droomdebuut in DEKM

Jens van der Heijden wint zijn eerste race met elektrische kart

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

WACKERSDORF/SCHAIJK - Karter Jens van der Heijden uit Schaijk heeft op het circuit van Wackersdorf een droomdebuut beleefd in het DEKM-kampioenschap. De vijftienjarige coureur denderde zondag 6 juni naar de overwinning tijdens zijn eerste race ooit in een elektrische kart. Bovendien was hij in Duitsland een bijzondere ervaring rijker in een klasse die, zoals het zich laat aanzien, toekomst heeft in de kartsport.

“Ik wist dat de snelsten in de trainingssessies sneller waren dan ik en dan toch mijn eerste race ooit in deze kart meteen winnen”, zei een dolblije Jens over de prefinale op zaterdag. “Op een gegeven moment was ik drie seconden per ronde sneller dan de leider in de race.” Op een opdrogende baan haalde hij de ene na de andere rijder in. Later die dag werd Jens achtste in de finale. Hij was als vijfde over de finish gekomen, maar door een ingeklikte bumper kreeg hij reglementair vijf strafseconden en zakte hij in de einduitslag naar de achtste plaats.
Op zondag ontvouwde zich in de prefinale eenzelfde scenario als in de finale van zaterdag. Jens kwam als vijfde over de finish, maar kreeg door een ingeklikte bumper opnieuw vijf strafseconden. Deze keer werd hij daardoor als tiende geklasseerd. In de finale had hij niet te maken met klikbumperleed en eindigde hij als achtste.

Bijzonder weekend
Terugblikkend concludeert Jens dat hij een wel heel bijzonder weekend achter de rug had. “Het was een heel nieuwe ervaring. Je moet meer tactisch racen in een elektrische kart. Het vraagt ook een heel andere rijstijl”, zegt hij. De Schaijkenaar is één van de jongste rijders op de grid. “Veel jongens hadden meer kartervaring dan ik, ook in een elektrische kart.”
Jens racet nu eerst weer in een gewone kart met verbrandingsmotor. Komend weekend komt hij in Eindhoven in actie tijdens het Nederlands kampioenschap Rotax Max. Zijn volgende DEKM-race staat in juli op het programma. Of hij nu racet met een verbrandingsmotor of elektrisch, dat maakt hem niet uit. “Ik kijk naar elke race uit. Ik heb altijd zin om te racen.”

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties