Schaijk

Jonge coureur claimt derde plek in elektrisch kartkampioenschap

Jens van der Heijden uit Schaijk wint DEKM-wedstrijd

Door Erwin Blatter

GENK - Dat Jens van der Heijden zich inmiddels thuis voelt op een elektrische kart bewees hij afgelopen weekeinde op overtuigende wijze tijdens de derde ronde van het DEKM. De vijftienjarige coureur uit Schaijk snelde op het circuit van Genk naar twee polepositions en de overwinning in de eerste finale. In de tweede finale pakte hij ook een podiumplaats.

“Ja, nu gaat het wel lekker”, zegt een verheugde Jens. “We hadden hiervoor in Mülsen een minder goed weekend gehad in het DEKM. Ik maakte daar veel foutjes en verkeerde keuzes. Dat moest beter en dat is dit weekend gelukt.”
Normaal gesproken racet Jens in een ‘normale’ kart met verbrandingsmotor, maar na drie races op een veel zwaardere elektrische kart, kan hij zeggen dat hij het racen in deze variant inmiddels onder de knie heeft. “Het is een stuk makkelijker geworden. Het gaat allemaal veel sneller. Tijdens de eerste ronde in Wackersdorf duurde het langer om op gang te komen. In Mülsen ging dat al beter en in Genk was het goed.”

Door zijn fraaie resultaten op de racepiste in Belgisch Limburg is Jens van de zesde plaats in het kampioenschap geklommen naar de derde plaats. Met nog één ronde in het kampioenschap te gaan, in september opnieuw in Mülsen, is een podiumplaats in het eindklassement dus alleszins realistisch.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties