Schaijk

Jan de Jong-huis Schaijk zoekt tuinvrijwilligers

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - De tuin rondom het woonhuis van architect Jan de Jong aan de Rijksweg in Schaijk kan wel een opknapbeurt gebruiken. Daarvoor zijn vrijwilligers nodig. Het werk bestaat uit het opknappen, onderhouden en benutten van de tuinen.

De binnenplaats van het Jan de Jong-huis. (foto: Vereniging Hendrick de Keyser / Arjan Bronkhorst)

Het ontwerp van de tuin is volgens de principes van de Bossche School architectuur. De bedoeling is om de tuinen in oude glorie te herstellen en benutten zoals voorheen bedoeld was: groentetuin met kas en koude bakken, klein-fruittuin, boomgaard en schapenweitje, rozenplantsoen, speelgazon, wintertuin, vijver, sierborders, (wandel)paden, plantenbakken op loggia en op binnenplaats en omliggende bosrand. "We zijn op zoek naar mensen die een dagdeel per week of eens per twee weken de handen uit de mouwen willen steken in de geest van de Bossche School", zegt Liesbeth de Jong. "Mocht je niets van de Bossche school afweten, maar wel zin in tuinwerk hebben, dan ben je ook van harte welkom. We houden tevens een mini-workshop over de Bossche School voor diegenen die dat leuk vinden."

Belangstellenden kunnen contact opnemen via liesbeth.de.jong17@gmail.com. Half september is er een kennismakingsbijeenkomst in het huis.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties