Schaijk

INGEZONDEN: We zijn trots op Schaijk

Door Actiegroep 'Schaijk hoort bij Oss'

We zijn trots op Schaijk omdat u met zovelen naar het Raadhuis bent gekomen. Door met zovelen uw stem te laten horen heeft u een duidelijk signaal afgegeven. Een signaal en een stem dat u het niet eens bent met hoe dit college bezig is heel Landerd aan Uden uit te leveren.

Bij het besluit over het herindelingsvoorstel is de meerderheid van de raad weer voorbijgegaan aan die bijna 1500 inwoners uit Schaijk die hebben aangegeven dat Schaijk bij Oss hoort.
Voorbijgegaan aan die bijna 1500 inwoners uit Schaijk die, zoals door bijna alle partijen bij de verkiezingen is beloofd, het laatste woord willen hebben. Voorbijgegaan aan die ruim 200 mensen, en dat zijn er voor Schaijkse begrippen heel veel, die hun stem hebben laten horen tijdens de raadsvergadering.
Hebben laten horen dat ze boos en verontwaardigd zijn.
Hebben laten horen dat Schaijk bij Oss hoort.
Hebben laten horen dat ze het laatste woord willen hebben.

Hoe teleurstellend was het dat jullie als actievoerders niet werden toegelaten in het raadhuis. Jullie werden nota bene tegen gehouden door handhavers uit Uden die in allerijl waren opgetrommeld. Was men bang dat raadsleden zouden zien hoeveel weerstand er is vanuit Schaijk? Wilde men opnieuw proberen de stem van zoveel inwoners te negeren of te ontkennen? Gefrustreerd, boos en onder protest hebben jullie de raadsvergadering moeten volgen vanuit de Phoenix. Maar niet gebroken én juist extra gemotiveerd om verder te strijden.

Omdat niet de raad maar de tweede kamer het finale besluit gaat nemen over de herindeling gaat de actiegroep “Schaijk hoort bij Oss” door met actievoeren. We zeggen het daarom maar nog een keer: DE HERINDELING VAN LANDERD BIJ UDEN IS NOG LANG GEEN GELOPEN RACE!
Wij zijn dat verplicht aan al die inwoners die hun handtekening onder onze petitie hebben gezet. Wij zijn dat verplicht aan al die inwoners die ongetwijfeld nog willen tekenen nu echt duidelijk is hoe deze raad met de herindeling is omgegaan.

De komende weken zult u ons in de weekenden weer tegenkomen en bieden wij u de gelegenheid om de petitie te ondertekenen. U kunt ook nog steeds terecht op www.petities.nl, vul Schaijk in op de zoekbalk, open onze petitie en vul uw naam in. Dat mag overigens meer dan een naam zijn! Na ondertekening ontvangt u een mail waarin u de alleen maar de meegestuurde link hoeft aan te klikken als definitieve bevestiging van uw stem.

Wij danken uw nogmaals voor uw inzet en verzekeren u dat wij onze strijd zullen voortzetten. We hopen dat er nog veel mensen de 1500 inwoners die al getekend hebben zullen volgen. Want hoe meer handtekeningen we ophalen hoe groter de kans dat de raad wel overstag moet gaan om u uiteindelijk het laatste woord te geven!

Actiegroep “Schaijk hoort bij Oss”

|Doorsturen

anton coolen

2019-10-31 13:35:42

Dat moet rap veranderen vinden diverse Udense politieke partijen, etc. etc.

Zie BD digitaal (Uden-Veghel vandaag 31-10-2019).

Ik citeer BD: 'Politiek Uden: Te VEEL Udenaren en bedrijven voelen zich niet gehoord, worden door de gemeente aan het lijntje gehoudenen, zijn teleurgesteld.' 

Dus...

De algehele tendens is niet meer en niet minder dan grote ontevredenheid onder de Udenaren. Denk dat wij als Schaijkenaren daar niet op zitten te wachten. In Oss is het een positief verhaal.

Jammer dat partijen zich niet gehouden voelen aan de kiezersbehoefte. Daar zit de pijn. Of het nu Uden of Oss wordt, daar moeten de inwoners van Schaijk zelf over mogen beslissen. Dit is o.a. door Progressief Landerd beloofd. Daarom is het belangrijk dit te blijven herhalen aan de inwoners van Schaijk.

Blijf gezond.

PS: Eerlijk en duidelijk verhaal van het actiecomité. Het gaat om de wens van de inwoners.

Gaan we weer...

2019-10-31 14:18:37

Vermoeiend, waar kunnen mensen hun petitieondertekening weer terugtrekken?  

anton coolen

2019-11-01 10:25:43

De burgemeester is al veel verder dan iedereen denkt. Op initiatief vorig jaar van Burgemeester Henk Hellegers is er geopperd de laatste Musical Uden uit te voeren in Uden onder de naam  "Maashorst Musical". De kosten bedragen 200.000 euro. Voor maart volgend jaar moet deze begroting zijn afgedekt. Lukt dit dan gaat het ook geffectueerd worden. Tineke van de Brandt van de stichting Maasland noemt de kans op de Musical een "aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid"

Henk Hellegers heeft aangegeven dat Landerd ook enthousiast is. Beide colleges overleggen momenteel wat de bijdrage gaat worden per gemeente  aan deze Udense Musical. 

Het college van Landerd is volgens Hellegers in overleg over de bijdrage van Landerd.

Het moet niet gekker worden! Volgens de wet is de fusie zeker niet rond. Uden wil al voor de fusie regeren.

Wat een voortschrijdend inzicht hebben en hadden de burgemeesters vorig jaar blijkbaar of misschien SCHIJNBAAR al.

Denk dat dit wederom bevestigt dat het aktiecomite noodzakelijk is.

Mensen uit Schaijk willen zelf beslissen of het Oss wordt of Uden.

Laatste reactie van mij op deze ingezonden brief van het actiecomité.

p.s. Reactie op... Gaan we weer....

Het is toch legitiem van het actiecomité om door te gaan met hun doel. Daarom is het juist een actiecomité. Duidelijk is het geen actie van DS alleen.

nico degen

2019-11-02 08:05:30

Je zou toch denken dat Anton Coolen nieuwe gezichtspunten over de herindeling heeft. Maar nee hoor, hij draait zijn oude deuntje gewoon opnieuw af. En wat is nu zijn invalshoek: een musical, jaaaa u leest het goed, Anton trekt de musical kaart. Niet om mee te spelen, immers dan wil hij de hoofdrol hebben of de regisseur zijn. Maar wel als souffleur, lekker alles kunnen voorzeggen zonder enige verantwoordelijkheid.

Hij is kennelijk van mening dat je op maandag tekst en muziek schrijft, dinsdag de acteurs bij elkaar hebt en woensdag de generale repetitie geeft, zodat je op donderdag de zaal geboekt en de kaarten verkocht hebt en dan op vrijdag de première kan geven. Daar heb je een hele lange voorbereidingstijd voor nodig. Als persvoorlichter is Anton niet erg geslaagd. Het erge is dat hij de leverancier van het zand is dat hij anderen tussen de wielen laat strooien. Beste Anton verdiep je eens wat we graag zouden willen in de nieuwe Maashorst gemeente of kom je daar net zoals nu lekker achteraf mee.

Carel

2019-11-02 10:46:51

Nieuwe maashorst gemeente....hahahaha geloof jij dat echt? wordt gewoon gemeente Uden ...niks nieuw maar gewoon luisteren wat Uden zegt

nico degen

2019-11-02 15:29:33

Zou je denken, Carel. Het kan best zijn dat je gelijkt hebt. Ook goed hoor gelijk is gelijk zolang we maar gaan herindelen met de gemeente Uden. Straks ga je me vertellen dat Oss wel bij het herindelen met Landerd Maashorst gaat heten. Dan heb ik meer moeite met jouw fantasietjes te geloven. Oh ja wat is er nu nog over van je al zo vaak gebruikte …… hahahaha, niet veel toch.

Rd@vdwater.nl

2019-11-13 23:12:13

Nico koning dammen of zoiets ......( niet ????????‍♂️Veel????..... schaijk bij oss ????????????????

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties