Schaijk

INGEZONDEN: We worden gepiepeld

Door Mimi van der Meer

Op de vraag 'Wil jij wel of niet naar Oss, en waarom?' hierbij mijn mening:

Ik wil stemrecht in de gemeente waar ik praktisch gezien het meest mee te maken heb, in allerlei opzichten. Scholen, vuilophaaldienst, wmo-voorzieningen, culturele voorzieningen, noem maar op. Oss regelt regionaal heel veel, zelfs ook voor Uden. Dus ja, ik wil naar Oss. Waarom zou ik mee willen stemmen over wat ze in Uden van plan zijn met allerlei zaken waarvan ik toch geen gebruikmaak?

Bovendien, na een slecht huwelijk ga je toch úit elkaar, en trek je niet gezamenlijk in bij de familie van je ex? Na zoveel jaar bakkeleien en ruzie maken met Zeeland zouden we nu sámen bij Uden intrekken? Bizar! Kunnen de dorpspolitici nog een keer vijfentwintig jaar gaan touwtrekken en tegen elkaar opboksen, tot een volgende fusie. Drie keer raden bij wie er in het Udense meer sympathie en politieke welwillendheid zal liggen, als het erop aankomt: Zeeland of Schaijk?

Nu zijn ze blij dat ze ons binnenhalen, omwille van de centen (schaalvergroting brengt geld in het gemeentelijke laatje), maar hoe zal dat gaan als ze ons binnen hebben? Teken aan de wand is dat de naam Maashorst nu al openlijk ter discussie wordt gesteld in Uden én in Zeeland. Wij zijn/worden gepaaid met het verhaal 'nieuwe gemeente' en 'gelijkwaardigheid'. En 'groene' gemeente. Wordt die gemeente minder groen en wordt De Maashorst minder mooi als Schaijk bij Oss gaat?

Echte inspraak op dorpsniveau over waar we naartoe willen, is er nooit geweest. De partijen die zo graag naar Uden willen, walsen over de Schaijkse stemmers heen. Geholpen door Reek, in ruil voor die Aldi. En daar is niets democratisch aan. De bij de verkiezingen beloofde (Progressief Landerd) voorlichting en volksraadpleging die nog zouden komen (met reële vergelijking van Uden en Oss) is vervangen door een tamelijk doorzichtige propagandacampagne met maar één doel en richting. Een farce en een aanfluiting voor de democratie.

We worden gepiepeld, mensen. Dus doe je mond open als je het anders wilt.

Mimi van der Meer
Schaijk

|Doorsturen

Carel

2019-08-27 12:05:37

Mimi...je slaat de spijker op zijn kop. Er is altijd maar 1 richting opgekeken. Uden en Zeeland moeten richting meierijstad (veghel) kijken en Schaijk/Reek richting oss. Klinkt heel logisch maar niet voor de gemeenteraad. Wat zit hier hierachter?

Jan Schuts

2019-08-28 09:50:34

Ik wil ook naar Oss !

Nico van Casteren

2019-08-31 14:49:18

Beste Mimi,

Ben het helemaal met je eens.

Al 5 jaar worden de burgers van Landerd door onze politice voor de gek gehouden met de marketing blaablaa "op basis van gelijkwaardigheid samen met 6 krachtige kernen een nieuwe groene gemeente vormen met de naam Maashorst"

Vereniging Herindeling heeft daarvoor zelfs zijn naam veranderd om als Maashorst Vooruit aan de gementeraadsverkiezingen in 2018 deel te nemen. Inmiddels is het de eerste coalitepartij die heeft aangegeven dat de nieuwe gemeente ook gewoon Uden mag heten. Hoezo op basis van gelijkwaardigheid enz enz enz. samen een nieuwe gemeente vormen?

Het bontst heeft het wel Progressief Landerd gemaakt door een dag voor de verkiezingen hun kiezers te paaien door ze een enquete of referendum te beloven over het eindresultaat. Binnen 3 dagen na de verkiezingen hebben ze dit al weer weggegeven. Net of er geen andere coalitie mogelijk geweest zou zijn om deze belangrijke verkiezingsbelofte binnen te halen. Schandelijk kiezersbedrog, waarover veel PL stemmers nog steeds zeer verontwaardigd zijn.

Ook over veel Reekse mensen wordt heengewalst door de politieke partijen die graag naar Uden willen.

Tenslotte: en ja, de mensen in Reek weten heus wel dat Schaijk en de Schaijkse politiek de Reek graag een Aldi gunt.

met vriendelijke groet,

Nico van Casteren

Bas Keijzer

2019-09-03 18:44:47

Beste Nico, 

Wij als Maashorst Vooruit hebben nooit aangegeven dat de naam van de nieuwe gemeente ook Uden mag zijn. In tegendeel zelfs. Uw verhaal klopt niet. 

Bas Keijzer, voorzitter Maashorst Vooruit 

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties