Schaijk

INGEZONDEN: Van de regen in de drup

Door Paul Paar

Bent u kort geleden wel eens op de fiets van Schaijk naar Herperduin, of omgekeerd, gegaan? En heeft u het overleefd? Dan heeft u geluk gehad.

Sinds de ‘aanpassing’ van het viaduct over de snelweg A50 is de weg naar of vanuit Herpen een stuk gevaarlijker geworden. Tot voor een maand geleden moest je als fietser op dit viaduct wel uitkijken, maar het was te doen. Maar sinds deze ‘aanpassing’ is het best gevaarlijk om over deze brug te fietsen of te wandelen.

Wat is het geval? De gemeente Oss heeft in samenspraak met Rijkswaterstaat besloten om in het midden van de rijbaan een geleidestrook te maken van 10 centimeter hoog voor het autoverkeer. Optisch gezien lijken de rijbanen daardoor smaller geworden en dat is te merken. De automobilist houdt nu meer rechts omdat hij die geleidestrook niet wil raken en heeft nu de neiging over het fietspad te rijden of heel dicht ernaast. Dat kan, want het fietspad is vrij. Als fietser ben je je leven niet zeker meer. Vooral als er een beetje hard wordt gereden. Het lijkt zelfs dat, komende uit Herpen, de auto’s in de binnenbocht van het viaduct nog meer rechts houden om die binnenbocht min of meer af te snijden.
Het is mij als eenzame fietser al overkomen dat de auto’s rakelings langs je heen scheuren. Laat staan wat je beleeft als je met z’n tweeën naast elkaar rijdt.

Oplossing: verbreed het fietspad aan één zijde zoals dat verderop richting Herpen is. Leg een geleidestrook aan tussen het fietspad en de autoweg en laat de fietser aan de Schaijkse kant van het viaduct weer de juiste rijrichting kiezen.
Wacht niet tot er doden vallen!

Paul Paar
Inwoner van Schaijk

|Doorsturen

Carel

2021-10-07 16:38:10

Dat u de gemeente Oss noemt klopt niet. Gemeente landerd is hier verantwoordelijk voor. Zie brabantsdaggblad

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties