Schaijk

INGEZONDEN: Schaijk heeft niks te kiezen gehad (en we steken ons in een wespennest)

Door Mimi van der Meer

Nico Degen beweert in een reactie op de Arena-site: "Nadat de gemeente ons in staat stelde om onze keuze, Uden of Oss kenbaar te maken, heeft Schaijk in grote meerderheid voor Uden gekozen." Wat meneer Degen hier zegt is klinkklare onzin. De gemeente heeft ons als bevolking NOOIT in staat gesteld om "ONZE KEUZE, UDEN OF OSS" kenbaar te maken. Laat staan dat "SCHAIJK in grote meerderheid" voor Uden zou hebben gekozen.

Landerd in zijn geheel heeft in 2018 zodanig gestemd, dat er een vier-partijen-meerderheids-coalitie gevormd kon worden. Dat wil zeggen: een meerderheid van de Lánderdse bevolking, niet van de Schaijkse bevolking.

In Schaijk ging 45% van de stemmen naar DS97 - de partij die zich het duidelijkste uitsprak voor een volksraadpleging en Oss daarbij betrokken wilde zien. Daarnaast nog 20% naar PL - die in een haastig verkiezingspamflet aan de vooravond van de verkiezingsdag nog eens nadrukkelijk beloofde de bevolking het laatste woord te gunnen (nadat er reuring was ontstaan over die keuze voor Uden). En dan nog 9% naar RPP die ook het laatste woord aan de bevolking beloofde. Al met al stemde 74% van Schaijk op een partij die EXPLICIET beloofde hen nog te zullen gaan horen over of ze naar Oss of Uden wilden.

Maar we kennen de geschiedenis: verkiezingsbeloftes gebroken, bevolking Schaijk monddood gemaakt, ter meerdere eer en glorie van Groot Uden dat geëist bleek te hebben "Landerd als geheel - en anders niet" (waar de Landerdse coalitie in meeging, ten koste van de lokale democratie en de eigen bevolking).

En er gaan nog meer beloftes gebroken worden, let op mijn woorden.

De recente berichten in het Brabants Dagblad over de blunders in Uden op alle vlakken (ambtenarij - bestuur - politiek), waar met name ook het SLECHTE LUISTEREN NAAR DE BEVOLKING een megapunt van kritiek was (waarom verbaast mij dat niet?) geven te vrezen voor de toekomst.

Mijn twijfels waren er al, maar worden steeds groter bij het lezen van dit soort berichten. Een slechte organisatie(-cultuur) bouw je niet een-twee-drie om, zeker niet als daar nog een fusie en reorganisatie overheen komt. We steken ons in een wespennest.

Laten we van harte hopen dat de Tweede Kamer wél oor heeft voor de bevolking. En voor steekhoudende argumenten. Dat heeft ons lokale bestuur helaas niet.

Mimi van der Meer
Schaijk

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties