Schaijk

INGEZONDEN: Samen herindelen

Door Actiecomité voor Democratie in Landerd

Enkele weken geleden stond er een artikel in dit weekblad, dat geschreven was door Jacques Pijnappels, de fractievoorzitter van Progressief Landerd. Wat moet deze partij toch blij zijn met zo’n voorzitter, die een artikel kan schrijven zoals dit. Onze complimenten voor hem. Het is alleen wel jammer dat hij slechts de halve waarheid schrijft en zoals hij zelf waarschijnlijk ook wel weet, is, dat de halve waarheid vaak erger is dan een hele leugen.

Zo schrijft hij dat het 'Plan van Aanpak herindeling' ervoor zorgt dat de mening van de inwoners een belangrijke plaats krijgt in het herindelingsproces en dat de inwoners van Landerd en Uden op drie momenten hier actief bij betrokken worden om hun bijdrage te leveren. Geweldig toch, dat dit zomaar kan. Waar vind je dat tegenwoordig nog? De burgers mogen dus drie keer kiezen tussen Uden en Uden. Dat valt dan blijkbaar onder de noemer progressief, want andere mensen van Progressief Landerd hebben hier geen afstand van genomen. Of zou het kunnen zijn, dat die allemaal in slaap gesust zijn?

Wat de heer Pijnappels ook maar even vergeet te zeggen is, dat er geen enkele Schaijkenaar zit in de coalitie, die uiteindelijk toch de definitieve beslissingen neemt. Het zijn dus alleen mensen uit Reek en Zeeland, die bepalen wat het beste is voor de toekomst van Schaijk en dit dorp is nota bene het grootst van alle drie. Dit alles is dan gebaseerd op het “referendum” uit 2015. Een achterbakse manier om hun zin door te drijven, want de conclusies die hieruit werden getrokken, slaan werkelijk nergens op. Op basis van sterke aanwijzingen vermoeden wij, dat de burgemeester hier actief de hand in heeft gehad, maar bewijzen kunnen we dat niet, want de afspraken die hier zijn gemaakt moeten gerangschikt worden onder de term achterkamertjespolitiek. Een integriteitsonderzoek zou daar wel eens opheldering in kunnen geven.
De vraag is nu of de Schaijkse bevolking dit alles gelaten over zich heen zal laten komen. Dat willen we gaan onderzoeken. Hoe hard Bakermans en zijn brave volgers in de coalitie ook roepen, dat de keuze tussen Oss of Uden een gepasseerd station is, wij zullen laten zien dat dit een onjuiste voorstelling van zaken is. Pure intimidatiepolitiek.

Even terug naar de heer Pijnappels. Hij vindt dat er sprake is van een zorgvuldig herindelingstraject, maar het is niet onmogelijk dat hij als inwoner van Zeeland stiekem in zijn vuistje lacht, omdat ze die Schaijkenaren er toch maar mooi ingeluisd hebben. In Reek zullen er zulke mensen ook wel te vinden zijn. Schaijkenaren die voor een fusie met Uden zijn, moeten zich toch maar eens afvragen of ze naar eer en geweten kunnen instemmen met het herindelingstraject waar de coalitie voor heeft gekozen.
De ervaring heeft geleerd, dat de verantwoordelijke politici zich niets aantrekken van ingezonden artikelen in dit weekblad. Er zijn gelukkig andere wegen om ons doel te bereiken en daarom blijven wij ons inzetten voor een eerlijk referendum, want iedereen zal de uitspraak kennen: Eerlijk duurt het langst.

Het Actiecomité voor Democratie in Landerd

|Doorsturen

Carel

2019-03-20 12:29:59

Schaijk herindeling Landerd-Uden is onbegrijpelijk. Schaijk grenst aan Oss. Een stad met veel knowhow, onderwijs, station, werkgelegenheid en met de beste burgemeester van Nederland. Niets van dit heeft Uden. Een dorp ergens achter een natuurgebied. In plaats van samengaan met Oss en dus ook met buurtdorpen als Herpen, Ravenstein en Berghem, fuseren wij met de dorpen Uden, Volkel en Odiliapeel. Waarom gebeurt dit? Is dit eigenbelang? Onbegrijpelijk en absurd!

Nico Degen

2019-03-21 16:58:40

Drie kleine kleutertjes hebben een grote bek.

Zij willen ons dwingen om bij het volkomen versnipperde Oss te gaan horen. Over onbestuurbaarheid en waanzinnig hoge kosten gesproken. Heeft dit drietal een mandaat van de Landerdse bevolking gehad om een dergelijk onvolwassen kinderlijk idee zelfs maar aan ons voor te leggen. Alsof de door de bevolking gekozen bestuurders eerst met deze slecht geïnformeerde op de persoon spelende omhooggevallen schrijvers, moesten overleggen.

Verder vertellen zij dat Jacques Pijnappels een toezegging zou hebben gedaan dat burgers dus drie mogen keer kiezen tussen Uden en Uden. Echter Jacques Pijnappels schrijft alleen dat de inwoners van Landerd en Uden op drie momenten hier actief bij betrokken worden om hun bijdrage te leveren. Een tikkeltje vreemd lijkt mij de bewering dat de afwezigheid van burgers uit Schaijk in de coalitie zij op basis van sterke aanwijzingen vermoeden dat de burgemeester hier actief de hand in heeft gehad, maar bewijzen kunnen ze dit niet. Schrijf een dergelijke domme adolescente bewering dan niet.

Wel zijn ze er inmiddels achter dat bestuurders met deze onzin niet lezen. Maar voegen ze er dreigend aan toe, andere wegen te vinden om hun doel te bereiken. Maar als het toch niet door bestuurders wordt gelezen, wat is de zin van het vermelden dan waard.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties