Schaijk

INGEZONDEN: Het alledaagse leven met corona (7)

Door Nico Degen

Ik begrijp niet waarom er gedemonstreerd wordt tegen de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van corona. Terwijl de deelnemers dicht bij elkaar staande op deze wijze de kans op nieuwe besmettingen vergroten. De mensen die de regels wel respecteren kunnen zo geen kant op.

Overal worden er fouten gemaakt. Gelukkig niet zo absurd als in de Verenigde Staten waar ze Amerikanen die in Europa, Azië enzovoorts op vakantie waren, teruggeroepen hebben. Amerikanen hebben hun vakantie afgebroken en zijn in enorme aantallen weer terug gegaan. Het gevolg was dat de testcapaciteit op de vliegvelden het niet aankon en grote groepen mensen met corona zonder test anderen hebben besmet. Dat men dit in de VS niet zag aankomen is onbegrijpelijk.

Het wachten is op een vaccin tegen corona. In ons land of in Europees verband testen we vaccins uitgebreid, zeker nu er een patiënt na het toedienen ernstig ziek is geworden. Hoogstwaarschijnlijk heeft dit niets met het vaccineren te maken, maar in de media doet een dergelijk bericht het erg goed. Dat sensatie en bangmakerij een wezenlijk onderdeel vormt van de beïnvloeding van de bevolking toont bijgaande afbeelding waarin de spot werd gedreven met het koepokvaccin dat de enige infectieziekte van toen, volkomen uitbande. We kunnen er nu wel om lachen maar begin 1800 waren toch mensen die deze spotprent serieus namen.

Nico Degen, Schaijk

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties