Schaijk

INGEZONDEN: Het alledaagse leven met corona (5)

Door Nico Degen

Heeft u het ook wel eens: je ziet op tv of andere media dat jongeren op feesten geen anderhalve meter afstand houden, elkaar omhelzen en daarna weer naar huis gaan? Misschien zijn er thuis behalve hun ouders ook nog broers en zusters. 

Enfin de rest hoop ik, is u wel duidelijk. Is hun verlangen naar een muziekfeest zo groot dat zij de risico’s volkomen negeren? En het enge is dat zij wat mij betreft zelf voor zichzelf hun risico mogen bepalen, maar helaas is corona een infectieziekte die door besmetting overdraagbaar is. Zo bepalen zij het dus ook voor anderen. Als je in ons land een ander opzettelijk schade toebrengt, is de straf die daar op staat niet mals. Echter als iemand door onverantwoord handelen besmet raakt met corona, is justitie schijnbaar machteloos.

Nico Degen, Schaijk

 

|Doorsturen

anton coolen

2020-09-11 09:32:54

Brombeer van vakantiepark Luijtenbroek.

Tevens gast van Landerd .

Altijd negatief dus nu ook weer .

Misschien kunt U zich herinneren dat U ook jong bent geweest en dat je dan anders in het leven staat .Daarnaast dat de meeste jongeren zich over het algemeen redelijk  netjes gedragen . Kijk maar eens naar de ouderen o.a. in supermarkt op straat etc etc die zich asociaal gedragen ondanks dat ze risicogroep zijn .

Beetje flauw U nu te keren tegen de jeugd (De toekomst) Blijft natuurlijk het belangrijkste dat wij allemaal proberen ons te houden aan de RIVM richtlijnen . Dat is geen makkelijke opgave zeker niet voor de jeugd ,kamerleden,  Minister en gewoon de mensen .

Ja ,als je je veel opsluit in een vakantiepark is de kans van in de fout gaan minimaal  .Daarnaast dat U instucties geeft met een mail op Uw deur geeft extra preventie . Die eer hebt U . Doch de jeugd wil ook graag leven en daar mag best ook een beetje begrip voor zijn .

Blijf gezond en geniet van het separaat leven in Uw  vakantiewoning .

Mijn glas is half vol !!!

p.s. Gelieve, probeer een keer niet te reageren met bagger .

Quintin van Zuijlen

2020-09-12 03:03:49

Het enige passende antwoord op het voorgaande is als volgt:

"OK boomer."

nico degen

2020-09-12 07:19:52

Beste Contramine Coolen

Uw glas is altijd halfvol, waarom eigenlijk, ik weet nog wel een paar cafés waar u volle glazen kunt krijgen. Als die inmiddels niet gesloten zijn (voor bezoekers van alle leeftijden). Wat mij bevreemd is dat u mijn bericht leest met de gedachte dat ik mij tegen de jeugd keer. Ik keek gewoon erg op van een rapportage over een feest voor jongeren op het journaal. Verder heeft u een uiterst negatieve mening over ouderen o.a. “die in supermarkt op straat etc. etc. zich asociaal zouden gedragen ondanks dat ze risicogroep zijn”. Tenslotte dit, wanneer komt er van u eens een artikel van eigen hand, in plaats van altijd risicoloos te reageren op door anderen geschreven stukjes. Ik zie dit als een baggerloos verzoek, dus aan de gang.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties