Schaijk

INGEZONDEN: Het alledaagse leven met corona (2)

Door Nico Degen

Eigenlijk ben ik apentrots op Brabant en in het bijzonder de gemeente Landerd en de omliggende gemeenten. Op een landkaart zag ik onze eerst zo zwaar getroffen provincie nu bij de bijna corona-vrije gebieden hoort. Om met Martien te spreken: 'wat goegoegoegoegoed!!!'

Verder ligt het helemaal bij ons. Maar daar ben ik niet zo bang voor, want als ik iets over de Brabanters heb opgestoken, is het wel dat het ze doorzetters, harde werkers, zeer sociaal zijn en… ze houden wel van een glaasje. En daarom 'wijnen wijnen wijnen wijnen', maar het liefst thuis. Nog even volhouden en hou je aan de regels zodat je aan je kleinkinderen kan vertellen dat opa en oma nog de coronapandemie hebben meegemaakt en wat er toen allemaal gebeurde.

Nico Degen

|Doorsturen

Quintin van Zuijlen

2020-08-04 22:50:51

Inderdaad Nico, sinds 24 juni al geen nieuwe corona-gevallen in Landerd maar ook in Uden en Grave, en meer omliggende gemeentes lukt het om bij 0 of in ieder geval één cijfer te blijven. Dat mogen we ons maar op onze borst kloppen. Tegelijkertijd moeten we nog zeker niet onze focus verliezen. Terwijl wij van brandhaard naar zwembad zijn gegaan, zijn er in het land weer nieuwe korstondige brandhaarden ontstaan. De ene keer is het Goes met meer gevallen dan Landerd ooit heeft gehad in een even zo lange tijdspanne, dan weer is het Rotterdam. Mensen reizen weer heel het land door en zelfs heel Europa en het is in de cijfers te zien, Croatië wordt nu zelfs harder getroffen dan in maart (zie onderstaande link en kijk vooral verder), dus ben je erop bedacht, blijf de nodige maatregelen volhouden, zodat we die 0 vol kunnen houden. We kunnen klappen voor al onze verpleegkundigen, maar die 0 is toch een betere beloning.

https://covid19.who.int/region/euro/country/hr

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties