Schaijk

Vera INSPIREnepal event

INGEZONDEN: Een bijzondere, intieme en hartverwarmende zaterdagavond

Door Vera Kunst

Vera Kunst.

Lieve belangstellenden,

Wat was het een bijzondere, intieme en hartverwarmende zaterdagavond.

Zoveel lieve woorden en succeswensen, heerlijk versgebakken pizza’s, donaties, muziek, het mooie weer, ontroering, maar ook plezier. En dat allemaal op een prachtige locatie in Schaijk bij Charme Camping Hartje Groen. Ik wil mijn dank en waardering in het bijzonder uitspreken naar Joep, Alice en hun team voor hoe hard zij werken, de passie die zij uitstralen in hun werkzaamheden en de genereuze financiële bijdrage door een groot deel van de opbrengst van deze avond te doneren aan mijn stagetijd bij INSPIREnepal! En natuurlijk mijn lieve ouders die dit hele gebeuren bedacht en georganiseerd hebben, mij enkel de muziek lieten verzorgen, omdat ik naast mijn studie geen tijd had om mee te helpen met andere zaken. Ik kan haast niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik hiervoor ben!

Een aantal maanden geleden kwam ik in Nederland tijdens de international week op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in contact met Maud van de Worp (oprichtster en muziektherapeut van INSPIREnepal). Ik zou met haar in gesprek gaan om eens te inventariseren of ik ooit in het vierde studiejaar of daarna naar Nepal zou willen gaan voor een onderzoek of vrijwilligerswerk in het kader van mijn huidige studie ‘muziektherapie’.
Ik werd vrijwel direct gegrepen door het enthousiasme van Maud en door wat zij vertelde over de stageplekken bij INSPIREnepal, waar zij werkt met kinderen met een beperking zoals autisme en/of het syndroom van down. Maud stelde toen het gesprek vorderde voor om “gewoon in het derde studiejaar al lekker tien maanden” stage te komen lopen. In eerste instantie lachte ik dat idee uit, maar na een tijdje kwam het besef dat de timing en het land voor mij op dit moment perfect is. Het lijkt me zo bijzonder om muziek in te gaan zetten voor de ontwikkeling van deze kinderen én het land en de cultuur op deze manier te leren kennen.

Ik wil iedereen vanuit het diepst van mijn hart bedanken voor alle succeswensen en donaties. Het bedrag is inmiddels opgelopen tot 1500 euro! Zo ontzettend fijn. Dit geld zal besteed worden aan de kosten van mijn reis, muziekinstrumenten voor INSPIREnepal en overige uitgaven voor benodigd materiaal.

Op 3 september vertrek ik naar Nepal, ik ben van plan om een blog of vlog bij te gaan houden, hoe deze vorm gaat krijgen en hoe frequent dit zal zijn, dat weet ik nog niet. Je kunt mijn activiteiten in ieder geval volgen op www.verakunst.nl

Wil je meer weten over de stichting INSPIREnepal en wat zij daar doet? Neem dan een kijkje op www.inspirenepal.nl en/of like de facebookpagina https://www.facebook.com/INSPIREnepal-774235332696268/ (foto’s: Ingrid van Kraaij)

Pizzabakker Joep Manders van Charmecamping Hartje Groen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties