Schaijk

INGEZONDEN: De naam Maashorst is bezet, blijf d'r af

Door Harrie Geurts van Kessel

De naam MAASHORST is bezet. Blijf daar vanaf. Steeds meer hoor ik vreemd geruis -fake news- over de naam Maashorst, als zou dat de juiste naam zijn voor een nieuwe gemeente. De naam Maashorst staat voor het natuurgebied dat op de UNESCO-lijst hoort te staan en ook komt. Met zeer veel inheemse flora en fauna Jammer genoeg ook door andere hobbyisten, met uitheemse soorten in de verdringing geraakt.

De Maashorst, een gebied dat met de klok mee omsloten wordt door de kerkdorpen: Schaijk – Reek – Zeeland – Uden – Nistelrode – Heesch – Oss – Berghem – Herpen. Kijk op de kaart. Al deze dorpen hebben zo hun eigen inbreng gehad in de loop van de lange geschiedenis van dit natuurgebied.

Laten we de Brobbelbies opnieuw Brobbellen, en het Slingerpad door Slingeren en Maupertuus z’n zand op laten waaien tot grote hopen speulzand. Of verkwanselen we alles door de naam ook nog af te geven?

Harrie Geurts van Kessel

|Doorsturen

Frank van Dorst

2019-02-19 00:17:32

Niet voor naar Natuurpark De Maashorst wordt een voorstel voorbereid om het op de lijst te zetten van werelderfgoed, maar voor Geopark Peelhorst. 

Nico Degen

2019-02-19 09:22:50

Als Frank van Dorst met zijn opmerking dat het hier om Geopark Peelhorst gaat het juist heeft dan zit Harrie Geurts van Kessel met zijn fake-news opmerking er volkomen naast. We wachten het af.

Klein Maashorst

2019-02-19 10:32:17

Noem het "gemeente Klein Maashorst", opgelost.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties