Schaijk

Voor altijd de natuur in...

Informatiemiddag Natuurbegraafplaats Maashorst op 24 maart

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - In De Maashorst leeft de natuur op het ritme van de seizoenen. Stel je toch eens voor dat je hier voor altijd zou kunnen blijven, zelfs als je er ooit niet meer bent. Tussen de bloemen in het gras, bij dat stille vennetje, die oude eik, of een andere bijzondere boom. Heb je wel eens nagedacht over een eeuwige plek in de natuur? Op Natuurbegraafplaats Maashorst kun je nu al een mooie plek voor later reserveren.

Mensen die meer willen weten over natuurbegraven in het algemeen en Natuurbegraafplaats Maashorst in het bijzonder zijn zondag 24 maart van harte welkom op de Franse Baan 2 in Schaijk. De koffie staat klaar van 12 tot 15 uur. Om 12 en 14 uur zijn er lezingen met meer informatie over natuurbegraven, urnengraven, herbegraven en financiële onderwerpen als verzekeringen en de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Ook kun je er terecht met al je vragen. Bezoekers worden uitgenodigd om aansluitend aan de lezingen met de natuurbeheerder een wandeling te maken in het gebied. Ben je die dag verhinderd, maar wel nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende ontmoeting: 0486-745006 of contact@maashorst.nl

Natuurbegraven: heel natuurlijk
Begraven worden in de natuur is een oeroude traditie in een oeroud gebied. In de regio werden al in de bronstijd en de vroege ijzertijd vorsten en dierbaren begraven. Natuurbegraven is dus niet alleen de vroegste manier van begraven, maar ook heel natuurlijk. Terug naar de natuur. De vicieuze cirkel van het leven. Natuurbegraafplaats Maashorst ziet het als missie om die natuur een beetje mooier en groener te maken. Met zorgvuldig beheer en het investeren in de ontwikkeling van onze natuurbegraafplaats, dragen ze bij aan (het herstel van) de biodiversiteit en maken ze nieuwe natuur. Uiteindelijk worden ook de graven opgenomen in de natuur. In de toekomst zorgt partner Natuurmonumenten voor het beheer.
Natuurbegraafplaats Maashorst in Schaijk telt 26 hectare en sluit aan op het gelijknamige en grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant. Het terrein is tussen zonsopkomst en zonsondergang vrij toegankelijk voor iedereen. Wandelaars, fietsers en mijmeraars genieten van de natuurpracht. Nabestaanden ervaren er de troost en helende kracht van de natuur. Ook planten en dieren voelen zich thuis. De geelgors zingt hier haar betoverende lied. De rode bosmier, groene specht en kleurrijke vlinders profiteren van de gecreëerde boskamers. Omdat de zon op deze open plekken in het bos de grond verwarmt, kan flora groeien en bloeien en groeit het aantal (nieuwe) diersoorten. Ook de veldleeuwerik, rugstreeppad, dassen, reeën, amfibieën, reptielen en talrijke vogels leven op Maashorst.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties