Schaijk

Maandag 18 maart presenteert Buurkracht Schaijk voordelen

Informatieavond over gezamenlijke inkoop zonnepanelen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Samen dingen aanpakken is niet alleen gezellig, maar biedt zeker ook financiële voordelen. Dat is de achterliggende gedachte van Buurkracht. In Schaijk hebben Gerard Wittenberg, René Slegers, John van Zuijlen, Marco Jans en Harrie Verstegen de handschoen opgepakt om het dorp een stukje duurzamer te maken. De ambitie is een groenere gemeente. De eerste stap is meer zonnepanelen op de daken.

Gerard Wittenberg, René Slegers, John van Zuijlen, Marco Jans en Harrie Verstegen vormen Buurkracht Schaijk.

Het opwekken van energie uit een hernieuwbare energiebron zoals de zon heeft een positief effect op het milieu. Fossiele brandstoffen als gas zijn namelijk niet onuitputtelijk. Die raken een keer op. Ook zelf heb je baat bij het aanbrengen van zonnepanelen, want op termijn heeft het een voordelig effect op je portemonnee. De investering is na zo'n vijf à zes jaar rendabel.

Partijen vergeleken
De groep heeft offertes aangevraagd bij verschillende zonnepaneelaanbieders. Lokale partijen zijn daarbij niet over het hoofd gezien. De teruggekomen prijsopgaves zijn tot op de detail bekeken en vergeleken. Een expert van Enexis heeft de berekeningen gecontroleerd om de kwaliteit te waarborgen. Nu is het tijd om de gegevens aan de inwoners van Schaijk en omgeving te presenteren.
Maandag 18 maart is er een informatieavond bij De Potter aan de Pastoor van Winkelstraat 2. De bijeenkomst start om 20 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Hoewel het om Buurkracht Schaijk gaat, zijn inwoners uit Reek, Zeeland en andere omliggende dorpen ook van harte welkom. Het team hoopt op een grote opkomst.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties